StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Jugu hrvatski derbi u Beogradu, te vrh. Kapetan režirao preokret. Bilo je udaraca, isključenja s pravom zamjene, kartona, peteraca, a suci? Ajme!

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2022. - 22:32

Pjenilo se u Beogradu, Jug je dobio splitski Jadran sa 16:14. Suci su 'zakuhali', svirali su Vojin Putniković i Ivan Raković sve i svašta, što su svirali, to je malo tko znao, pitanje je jesu li oni sami, te je to dodatno 'začinilo' hrvatski derbi u domu Crvene zvezde.

Rigali su 'vatru' Jugaši u pravcu sudaca, u jednom trenutku su događanja u bazenu bila u drugom planu. Skakali su i Jadranaši. Sreća, utakmica se odigrala do kraja, Jug je potpisao preokret u utakmici, povukao je kapetan Loren Fatović nakon što je Jadran u 3. minuti druge četvrtine imao 4:0!

Fatović je realizirao peterac, koji je skrivio Anđelo Šetka, prekinuo niz splitskog sastava, a počeo Jugov. Opet je pogodio, a nakon Hrvoja Benića još jednom. Treći pogodak Fatovića za 4:4. Pogotkom Jerka Marinića Kragića Jadran je imao 5:4 na poluvremenu, pogotkom Konstantina Kharkova poveo je 6:4 u trećoj četvrtini u kojoj je postigao ukupno četiri pogotka, ali nakon te treće četvrtine više nije bio u plusu, već u minusu od dva pogotka jer je Jug bio super raspoložen u napadu. Postigla je momčad trenera Vjeka Kobešćaka čak sedam pogodaka u trećih osam minuta igre (Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris po dva, te Filip Kržić, Fatović i Maro Joković).

Jadran je uspio s nova dva pogotka Marinića Kragića izjednačiti u posljednjoj četvrtini na 11:11, ali Alex Papanastasiou, Kakaris i Fatović vode Juga do 14:11. Kad je Marinić Kragić postigao svoj treći pogodak u posljednjoj četvrtini, ukupno šesti, Benić je zakucao za 15:12, a Argyropoulos za 16:12. Jadran je s dva pogotka u posljednjih minutu i pol ublažio poraz. Jugov vratar Toni Popadić imao je deset obrana. 

Bilo je u hrvatskom derbiju u Beogradu udaraca, bilo je i isključenja s pravom zamjene (Rino Burić), kartona, peteraca. Suci su, ističu to i srpski mediji, upropastili utakmicu.

image
Nikša Dobud (Jadran Split) kontra Tonija Popadića i Alexa Papanastasioua (Jug AO)
Damir Krajač/Cropix

Jadrana je u igri osim Marinića Kragića držao i Luka Bukić, ali protiv raspoloženog Fatovića (pet pogodaka), te ostalih Jugaša (Argyropoulos i Kakaris po tri, Benić dva, Joković, Kržić i Papanastasiou po jedan), upisao je prvi poraz. Jug je ovim uspjehom ostao u igri za prvo mjesto, što više, sad je preuzeo vrh. Prvo mjesto na kraju ligaškog dijela donosi domaćinstvo završnog turnira.

Jug Adriatic osiguranje u zadnjem nastupu na drugom turmiru, u nedjelju, 23. siječnja, igra protiv domaćina, Crvene zvezde. Jug je dobio sedam od osam utakmica ove sezone, Novi Beograd, koji ga je uspio jedini dobiti već je izgubio pet bodova (nakon poraza od Radničkog 11:10, remi s Primorcem 11:11), treći je neporaženi Radnički iz Kragujevca, ali branitelj naslova je izgubio šest bodova (tri remija, Primorac, oba Jadrana). Splitski Jadran je također izgubio pet bodova (remi s Radničkim, poraz od Juga), a odigrao je utakmicu manje od vodećeg trojca...

Na trećem, posljednjem turniru, Jugaše između ostalog čeka ogled protiv Radničkog iz Kragujevca, te Primorac i Solaris. Naravno, prvo ih čeka Crvena zvezda u posljednjem nastupu na drugom turniru.

24. travanj 2024 13:42