StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

JUGOVIM JUNIORIMA SREBRO Toni Jarak najbolji vratar!

12. veljače 2017. - 16:37

Jugašima srebro, zlato zagrebačkoj Mladosti, dok je bronca pripala riječkom Primorju EB. U finalu završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske u Zagrebu HAVK Mladost je slavila protiv sastava trenera Veselina Đuha s 8:5 (3:1, 2:1, 1:2, 2:1). Tri pogotka za Jug CO u finalu postigao je Jacob Merčep, a po jedan Filip Kržić i Karlo Krmek.

Zaostajali su Jugaši 5:2 na poluvremenu, zatim 6:3 u trećoj četvrtini. Uspjeli su zaprijetiti, početkom posljednje četvrtine doći na pogodak zaostatka, ali do kraja nisu uspjeli postići novi pogodak unatoč tome što su pri rezultatu 6:5 za Mladost imali dva napada s igračem više nakon čega je Mladost s nova dva potvrdila uspjeh. Mladost je bila prvi favorit prvenstva. Jugaši, koji su najmlađa ekipa, većina igrača će i naredne dvije godine igrati u juniorskom uzrastu, na završnom turniru su prvo dobili Mornar BS na peterce, a u polufinalu riječko Primorje EB.

Pod vodstvom Veselina Đuha srebro za Jug CO izborili su Toni Jarak, koji je izabran za najboljeg vratara prvenstva, Petar Pejić, Kristijan Čulina, Ivan Njavro, Filip Kržić, Jacob Merčep, Maroje Vidosavljević Vučić, Mario Bratoš, Ivo Brailo, Mavro Farčić, Karlo Krmek, Matija Balić, Antonio Vukojević i Marko Erdelez.

Vaterpolski klub Jug CO je nakon dvije završnice, kadeta i juniora, vodeći u utrci za trofej Toni Nardelli, koji HVS dodjeljuje klubu čiji su mlađi uzrasti tijekom jedne godine ostvarili najviše uspjeha u prvenstvu Hrvatske i Kupu Hrvatske (prošle godine trofej je osvojila zagrebačka Mladost). Jugovi kadeti su prošli tjedan u Zadru osvojili naslov prvaka Hrvatske, a sad su juniori u Zagrebu postali doprvaci.

25. travanj 2024 12:01