StoryEditorOCM
VaterpoloSUPER DERBI REGIONALNE LIGE VATERPOLISTA: HAVK MLADOST - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 9:10

JUGO ZAPUHALO NA SAVI Final four Regionalne lige u Dubrovniku!

Piše PSD.
14. veljače 2020. - 21:02
Zagreb, 140220. Bazen Mladosti na Savi. Vaterpolo utakmica Regionalne lige izmedju HAVK Mladost i VK Jug AO. Na fotografiji: Loren Fatovic.Damir Krajač/HANZA Media
Dobili su Mladost na Savi 10:9, ali unatoč tome što do kraja imaju još tri kola, što matematički još nije gotovo (u igri je sad hercegnovski Jadran Carine), nitko više ne vjeruje kako neće Jugaši biti broj jedan ligaškog dijela Regionalne lige, prevedeno, domaćini Final foura, koji će igrati početkom travnja. Tu će se ove godine odlučiti o pobjedniku. Tu će Mladost donijeti 'kantu', koju je uzela prošle sezone, a Jugaši će se potruditi da ona u Gružu i ostane. 

Mladost je protiv Juga željela uzvratiti za 14:10 poraz u Gružu te steći prednost u međusobnom ogledu, ugrabiti jedinicu, te Final four dovesti opet u Zagreb, kao i prošle godine, ali momčad trenera Vjeka Kobešćaka je vodstvo u Zagrebu ispustila samo jednom. Nakon što je Hrvoje Benić pogodio za 1:0 - dozvolila je Luki Bukiću da izjednači na 1:1.

Međutim, nakon toga je nanizala četiri pogotka. Početkom druge četvrtine vodila s 5:1. Istina, s tri pogotka u nizu ljuti rival je zaprijetio, ali pogađaju potom jedan za drugim Paulo Obradović i Daniil Merkulov, te je opet imala osjetna prednost. Bilo je u trećoj četvrtini u dva navrata opet plus četiri (9:5 i 10:6). Mladost je dobila posljednju četvrtinu s 3:0, ali s time je samo uspjela ublažiti, ali ne i izbjeći poraz...

Konačni rezultat potpisao je Konstantin Kharkov 16 sekundi prije kraja utakmice.

HAVK Mladost - Jug AO 9:10
ZAGREB
Plivalište uz Savu. Gledatelja 700. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Robert Tiozzo (Split). Opunomoćenik: Mlađan Prvan (Split).
HAVK MLADOST: Jurlina (12 obrana), Radu, Miloš (2), Biljaka (1), Ćuk, L. Bajić, Bukić (2), Lazić, Bowen, Dašić, Kunac (1), Harkov (2), Miškić, Vrlić. Trener: Zoran Bajić.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (2), Papanastasiou, Žuvela (1), Benić (1), Obradović (1), Jurišić, Stahor. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Peterci: HAVK Mladost - , Jug AO 1/1
Igrač više: HAVK Mladost 12/5, Jug AO 7/3
Četvrtine: 1:4, 3:3, 2:3, 3:0.
19. travanj 2024 15:54