StoryEditor
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

JUGAŠIMA SREBRO Korčulani mlađe kadetski prvaci Hrvatske!

Piše PSD.
19. veljače 2017. - 14:35

KPK slavi. U finalu završnog turnira mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske, koji je odigran u Splitu, dobio je Jug CO sa 14:9 te osvojio naslov prvaka. Uspjelo mu je to godinu dana nakon što je osvojio naslov prvaka u uzrastu nada, prvi od samostalnosti Hrvatske. Korčula tako po drugi put ima najbolje u državi.

Prošlogodišnji uspjeh se čekao više od trideset godina. Tamo 70-ih KPK je imao najbolje juniore u Hrvatskoj. Inače, prvo je 2015. godine KPK u uzrastu nada bio treći. Nakon toga su mu mlađi kadeti također zauzeli treće mjesto u Hrvatskoj. Nekoliko dana poslije dogodio se taj veliki, povijesni uspjeh i prvi naslov prvaka Hrvatske, koji su osvojili najmlađi Kapekaši, a sad, godinu poslije, gotovo u istom sastavu evo ga opet na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Na završni turnir mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske KPK je stigao s trećeg mjesta polufinalnog turnira odigranog u Dubrovniku. Nije tada bio kompletan te je izgubio od Primorja EB s 12:10, a od Jug CO s 9:8. Nakon što je u Splitu u četvrtfinalu dobio zagrebačku Mladost, sa čak 15:7, uzvratio je prvo u polufinalu riječkom sastavu (6:3), a sad u finalu dubrovačkom (14:9).

Pravilo je u mlađim kadetima: drugu četvrtinu igra onih sedam koji nisu igrali prvu četvrtinu. KPK je otvorio utakmicu vodstvom 5:0. U drugoj četvrtini prvi pogodak je postigao Korčulanin Marijan Duhović za vodstvo 6:1. Nakon toga šest pogodaka u nizu Jugaša, sedmorke koja nije igrala prvu četvrtinu te je na poluvremenu bilo jedan razlike za dubrovačku momčad. Potom, u nastavku, kad su treneri mogli vršiti izmjene, bez obveze uvođenja svih igrača, KPK je izjednačio pogotkom Danijela Caktaša s igračem više. Marijan Duhović potom pogađa za 8:7. Do kraja četvrtine 4:2 za KPK. Prvo je Patrik Kolak izjednačio na 8:8. Nakon toga su Danijel Caktaš i Marijan Duhović odveli KPK do plus dva (10:8), a nakon što je Antonio Zadro svojim četvrtim pogotkom približio Jug CO na pogodak zaostatka, Domagoj Čale i Toni Mozara s dva pogotka u posljednjih 30-ak sekundi četvrtine donose velikih 12:9 za KPK. U posljednjoj četvrtini KPK je pogotkom Marijana Duhovića otišao na plus četiri (13:9), a potom je Toni Mozara pogodio za konačnih 14:9
.
Jugaši su do finala stigli uspjehom u četvrtfinalu protiv Medveščaka s 21:5 dok su u polufinalu sa 14:8 bili bolji od splitskog Jadrana. Broncu je osvojilo riječko Primorje EB, koje je u utakmici za treće mjesto s 8:6 dobilo domaćina, Jadran.
 
FINALE: KPK – Jug CO 14:9
SPLIT
Bazen u Poljudu. Suci: Leo Kuzmanić i Slaven Sivčević (obojica iz Splita). Delegat: Mlađan Prvan (Split) i Grgo Renje (Šibenik).
KPK: Robert Fiorenini, Marijan Duhović (4), Ivo Milat, Toni Mozara (5), Roko Krkeljaš, Iva Fabris, Paula Batinović, Viktor Antunović, Igor Krstulović, Danijel Caktaš (3), Domagoj Čale (2), Zrinka Fabris, Jakov Bakarić, Marin Čumbelić. Trener: Marijan Kosović, pomoćni trener: Marinko Bojić.
JUG CO: Maro Šimunović, Marin Miloslavić, Ivan Begić, Dominik Lončarić, Patrik Kolak (1), Šime Šimunović, Vlaho Pavlić (1), Fran Garvan, Luka Bjelopera, Josip Tolja (3), Antonio Zadro (4), Mauro Prkoča, Nikša Brzica, Dominik Dumančić. Trener: Aljoša Lončarić, pomoćni trener: Željko Vukčević.
Igrač više: KPK 8/5, Jug CO 8/3
Peterci: KPK 2/2, Jug CO 4/4
Četvrtine: 5.1, 1:6, 6:2, 2:0

loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 14:03