StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Jugaši u grad domaćin SP-a 2022. stigli sa željom uzvratiti OSC-u za poraz u Gružu, Maro Joković: ‘Ciljamo na drugo mjesto u skupini!‘

Piše Tonči Vlašić
7. veljače 2022. - 13:03

Ipak će biti Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima ove godine, hvala Fukuoka – rekla je FINA, ako ne može u Japanu zbog loše epidemiološke situacije ove 2022. godine, idemo u Budimpeštu. Opet glavni grad Mađarske uskače u pomoć. Prvi put je to bilo ne tako davno, 2017., kad je zamijenio Guadalajaru. Tad je razlog bila loša financijska situacija, Meksiko nije nudio garanciju, te su najbolji u vodenim sportovima svoje umijeće pokazali u Budimpešti (Hrvatska vaterpolo reprezentacija je osvojila zlato, to se ne zaboravlja).

Fukuoka je prvo trebala biti domaćin 2021., ali kako su se pomaknule Olimpijske igre u Tokiju, tako je pala odluka – vidimo se u Fukuoki 2022. godine. Sad kad je Fukuoka rekla kako ne može (ni) ove godine, te kad je istaknula – vidimo se 2023. godine, mnogi su počeli okretati kalendare 'nižih' natjecanja, ne samo reprezentativnih, već i klupskih, jer je kod svih bila 'rupa' u svibnju zbog SP-a.

Na kraju će to opet to morati popravljat jer je sad odlučeno kako će Svjetsko prvenstvo 2022. godine ipak biti, ali ne opet u svibnju, već od 18. lipnja do 3. srpnja. LEN-a je proteklih dana planirala održati u tom terminu završnicu europske Lige prvaka u Beogradu, HVS je želio zaključiti tad domaće prvenstvo. Sad, ništa od toga. Čekaju se nove odluke.

Jugaši su za odluku – Budimpešta domaćin SP-a 2022. – dočekali na putu iz Zagreba prema Budimpešti. Sutra ih u glavnom gradu Mađarske čeka ogled za euroligaške bodove protiv OSC-a, sastava koji ih je u Gružu, bilo je to tri dana nakon što su izgubili bitku za prvi domaći trofej, izgubili finale Kupa Hrvatske u Zagrebu od splitskog Jadrana.

OSC je slavio s 12:11, Erik Csacsovszky je s pet pogodak iznenadio sve u Jugu.

- Da, njega ćemo također morat posebno pripaziti ovaj put – istaknuo je Maro Joković, najiskusniji Jugaš.

Krisztian Manhercz je iznenadio Hrvatsku u Tokiju u četvrtfinalu, njegovih sedam pogodaka još uvijek bole, ostavili su naše bez prilike boriti se za medalje. On je bio zadatak i u Gružu, za njega su Joković i ekipa znali kako je vraški opasan. Ugradio je tri pogotka tog 22. prosinca 2021. godine za uspjeh svoje momčadi.

- Plus, a to smo znali i prije prve utakmice, opasan je centar Balasz Harai. I na njega moramo posebno pripaziti – dodao je Joković.

Ne smije se zaboraviti ni iskusni Marton Toth, zatim Vince Vigvari...

- Obrana mora biti bolja nego je bila sad u prvenstvu, u subotu navečer protiv Mladosti u Zagrebu (pobjeda 15:12), mora biti kakva je bila protiv PRO Recca u Gružu za euroligaške bodove, te protiv splitskog Jadrana u Beogradu u Regionalnoj ligi– naglasio je Joković.

EUROPSKA LIGA PRVAKA SKUPINA ‘B‘

Raspored 9. kola, utorak, 8. veljače, Budimpešta: OSC - Jug Adriatic osiguranje, Berlin: Spandau 04 - CN Marseille, Sori: PRO Recco - WASPO Hannover, Beograd: Crvena zvezda - Steaua.

Poredak: 1. PRO Recco 21 bod, 2. CN Marseille 21 bod, 3. Jug AO 15 bodova, 4. OSC 13 bodova, 5. WASPO 98 Hannover 11 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Steaua 3 boda, 8. Crvena zvezda 3 boda.

Jugaši žele uzvratiti OSC-u za poraz u Gružu, vratiti izgubljeno, s tom pobjedom odgurnuti OSC od sebe, odbiti njegov napad na treće mjesto u skupini.

- Ciljamo na drugo mjesto – rekao je Joković.

Za to će treba uzvratiti i CN Marseilleu za poraz u Gružu.

- To je cilj.

Kreću Jugaši, dakle, u osvetnički pohod Europom. CN Marseille i OSC su dužnici. To su dva sastava koja su odnijela bodove iz Gruža. Pobjedama protiv njih u Budimpešti i Marseilleu, gosti su francuskog prvaka u predzadnjem kolu u skupini, Jugaši bi poslali poruku konkurenciji – Tu smo, živi smo, računajte na nas!

Ali, daleko je CN Marseille. Prvo utakmica u Budimpešti, u gradu domaćinu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, protiv OSC-a, koja se igra se u utorak, 8. veljače, s početkom u 19 sati. 

19. travanj 2024 20:30