StoryEditor
VaterpoloREGIONALNA LIGA |

JUGAŠI STIGLI NA SAVU Paulo Obradović: ‘Cijeli tjedan smo se pripremali za Jadran kao da nema dan poslije druge utakmice, kad da je Jadran finale‘

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2021. - 18:38
Goooool - slavi Paulo Obradović

Jugaši su doputovali u Zagreb. Dom zagrebačke Mladosti je mjesto održavanja završnog turnira Regionalne lige, njenog trinaestog izdanja. Kome će 'nesretna' trinaestica biti sretna?

- Je li ovo prvi put u povijesti Regionalne lige da sva četiri kluba računaju na osvajanje trofeja? Sigurno jest. Do jučer smo imali godine kad je jedna momčad bila izraziti favorit, bilo je situacija kad se unaprijed znalo tko će slaviti, ili tko će igrati finale, uglavnom, nikad nije bilo neizvjesno uoči oba polufinala kao ove godine – istaknuo je 35-godišnji Paulo Obradović, Jugaš, koji je pet puta osvajao naslov pobjednika Regionalne lige. Bio je slavodobitnik prvog izdanja, s Jugom je slavio još 2016. i 2017. godine, a dva puta je osvajao Regionalnu ligi s riječkim Primorjem (2014. i 2015. godine).

- Mladost je domaćin i kao takva bi trebala biti u prednosti, ali Mladost ima svoje probleme, ozljeda Kharkova je prvi razlog zbog čega se istopila njena prednost. Naša forma nije najbolja, te su narasli izgledi splitskog Jadrana i Radničkog, koji na papiru su slabiji od Mladosti i nas, ali trenutno bolje izgledaju. Zbog toga mislim kako svi imamo iste izglede za uspjeh.

image
Paulo Obradović protiv Mladosti u finalu kupa 2019. godine

Mladost i Radnički otvaraju Final 4 u subotu, 27. ožujka, na Savi (16,55 sati), a nakon njih, od 20 sati, za finale igraju Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran. U nedjelju, 28. ožujka, utakmica za treće mjesto se igra od 17.15 sati, a finale od 19 sati.

- Iskustvo osvajanja trofeja bi trebalo biti presudno? Stoji kako imamo iskusnih igrača, ali imamo i mladih. Opet nemamo samo mi taj spoj iskustva i mladosti... Dosta toga se treba posložiti, svi trebaju biti odlični da bi na kraju, u nekoj neizvjesnoj završnici netko od nas starijih svojim iskustvom došao u situaciju odlučiti pobjednika.

Jugaši su, priznaje Paulo, protekle dane proveli u analizi posljednje utakmice, poraza 15:13 od splitskog Jadrana usred Gruža za prvenstvene bodove, a sad ih taj isti Jadran čeka u polufinalu Final 4 Regionalne lige.

- Gledali smo svoje greške, želja ih je ne ponoviti. Cijeli tjedan smo se pripremali za Jadran kao da nema dan poslije druge utakmice, kad da je Jadran finale. I iskreno, u ovom trenutku razmišljamo samo kako dobiti Jadran, kako odigrati dosta bolje nego u većini posljednjih nekoliko utakmica – zaključio je Obradović.

16. travanj 2021 18:53