StoryEditorOCM
VaterpoloSLAVLJE NA SAVI |

JUGAŠI SJAJNI U NASTAVKU DRUGE UTAKMICE Gruž stigao na korak do obrane naslova prvaka Hrvatske, te 66. trofeja u povijesti!

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2021. - 19:31
Ovako je bilo 2020. godine - Jug Adriatic osiguranje prvak Hrvatske, a Toni Popadić junak finala. Nakon 19:3 pobjede u trećoj utakmici finala protiv Mladosti zapljeskali su mu i Đani Pecotić, i Miho Bobić, pomoćnici Vjeka KobešćakaTonći Plazibat/Cropix

Jugaši su na korak do obrane naslova prvaka Hrvatske, 17. trijumfa u prvenstvu Hrvatske, a 66. trofeja u svojoj povijesti. Dobili su i drugu utakmicu finala. Nakon što su s 12:9 svladali u subotu Mladost u Gružu, sad su najvećeg rivala dobili i na Savi s 10:8.

Treća utakmica finala igra se u Gružu za sedam dana, u srijedu, 19. svibnja.

Mladost je vodila s 1:0, 2:1, 3:2 i 4:3, nakon toga je krenula momčad Vjeka Kobešćaka. Nanizala je četiri pogotka. Alex Papanastasiou je izjednačio na 4:4 iz peterca, kojeg je izborio Luka Lončar, a potom, početkom nastavka, tri pogotka iz igre aktualnog prvaka koji je poveo sa 7:4, a u posljednjoj četvrtini imali u dva navrata četiri pogotka viška (9:5 i 10:6).

Jugaši su bolje igrali u napadu s igračem više, a kako to isto nije uspjela Mladost, kriva dodavanja i ishitreni šutevi, rasla je prednost Juga. Mladost nije iskoristila dobru večer Ivana Marcelića na vratima.

Paulo Obradović i Alex Papanastasiou opet sjajni u napadu, a Grk i u obrani. Jugaši su dobro postavili igru, mijenjali na beku, te nisu upali u probleme s osobnim pogreškama. Luka Lončar je pogađao mrežu domaćina, izborio je peterac, te nekoliko igrača više. Sjajan je bio pogodak Hrvoja Benića za 5:4. Toni Popadić je s tri velike obrane u ključnim trenucima zaustavio povratak Mladosti...

HAVK Mladost – Jug AO 8:10

ZAGREB Bazen na Savi. Bez gledatelja. Suci: Severo (Italija) i Periš (Hrvatska).

HAVK MLADOST: Marcelić (9 obrana), Radu, Miloš, Biljaka (1), Lazić (2), Dašić, Bukić, Bušlje (2), Visković, Bajić (1), M. Vrlić, Kharkov (2), Jurlina, J. Vrlić. Trener: Zoran Bajić, pomoćnici: Hrvoje Hrestak i Frano Vićan. 

JUG AO: Popadić (5 obrana), Obert, Fatović (1), Lončar (2), Kržić, Garcia (1), Tomasović, Merkulov, Papanastasiou (2), Žuvela, Benić (1), Obradović (3), A. Vukojević, I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Đani Pecotić i Maro Balić.

Igrač više: Mladost 5/11, Jug AO 6/8

Peterci: Mladost - , Jug AO 1/1

Četvrtine: 2:2, 2:2, 1:3, 3:3.

FINALE PRVENSTVA 2021. GODINE

Prva utakmica, subota, 8. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost 12:9 (1-0), druga utakmica, srijeda, 12. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost - Jug Adriatic osiguranje 8:10 (0-2), treća utakmica, srijeda, 19. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost (17.55 sati/HTV2), eventualna četvrta utakmica, subota, 22. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost - Jug Adriatic osiguranje, eventualna peta utakmica, srijeda, 26. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost.

20. travanj 2024 00:02