StoryEditorOCM
VaterpoloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

Jugaši se prvi ukrcali u polufinale, a tko će od njih u avion za Španjolsku?

Piše Tonči Vlašić
17. ožujka 2023. - 14:29

Jučer 23:9, danas 18:11, ukupno 21 razlike, 14 plus 7, te smo dobili vrlo brzo, u niti 24 sata (sinoć prva počela u 18 sati, a danas druga u podne) potvrdu kako je Jug Adriatic osiguranje prvi polufinalist doigravanja za prvaka.

Odmarao je prvak u drugoj utakmici kapetana Lorena Fatovića i prvog centra Konstantinosa Kakarisa. Vratio se nakon ozljede Goran Grgurević kako bi se vidjelo može li u utorak navečer kod Sabadella u super važnoj utakmice u borbi za prolaz na završni turnir europske Lige prvaka. Što još? Da, nije bilo opet Tonija Popadića, kao ni još jednog Tonija, Mozare. Reprezentativnog vratara muče prepone, Mozara ima problema s ramenom, kao i Grgurević.

Dakle, može li Grgurević? Što je s Popadićem, a što s Mozarom? Nismo zaboravili kako je 28. veljače protiv OSC-a u Gružu nastradao prst Filipa Kržića, koji je tek počeo raditi s loptom.

- Imat ćemo večeras trening, sutra i u nedjelju po jedan. Tad će sve biti jasnije – Vjeko Kobešćak poput glavnog doktora bolnice, a ne trenera. Nemamo ga što pitat za Medveščak, koji se jučer skupio u 7 ujutro. Ukrco se u kombije, te krenuo iz Zagreba put Gruža. Nije mogao zbog lošeg vremenu kroz tunel Sveti Rok, pa je išao malo okolo. Stigao na odredište popodne, oko tri sata, dakle, tri sata prije početka prve utakmice. Sad, čim je završila ‘uzvratna’, put kući. Većina ima već sutra školske obveze. Nadaju se kako će večeras oko osam, devet bit u Zagrebu, u svojim kućama (domovima). Kako neće opet morat oko Velebita, već kroz.

Jugovi ‘Medvedići‘ 7 od 11

U prvoj utakmice jugova djeca u kapici Medveščaka, Antonio Gavranić, Nikola Ljepava i Nikola Šimunović po jedan pogodak. Danas sedam pogodaka Dubrovčana od jedanaest gostiju, Gavranić tri, a Ljepava i Šimunović po dva.

Gruž čeka

Jugaši čekaju u polufinalu boljeg iz ogleda HAVK Mladost – Mornar BS (prva i eventualna treća u Gružu), dok se u drugom polufinalu ‘križaju’ pobjednici Jadran Split – POŠK i Primorje EB – Solaris. 

U četvrtfinalu doigravanja se ne broje pobjede, već se zbraja napadački učinak. U polufinalu se igra na dvije pobjede, a u finalu na tri. Jugaši brane naslov prvaka Hrvatske. Jadran, kao i lani, ima ‘jedinicu‘ u doigravanju.

Gruž je i uoči utakmica s Medveščakom bio okrenut idućem tjednu, spomenutoj super važnoj utakmici protiv Sabadella, koja to nije trebala biti da se dobio Spandau 04 i u Gružu. Ali, kako se ta utakmice izgubila, i kako je sastav iz Berlina međusobno bolji, a raspored jednima i drugima je suprotnog preznaka, valja se hrvatskom prvaku vadit u Španjolskoj, tamo gdje je slavio CN Marseille, gdje je Spandau 04 uzeo bod... E, da nije problema u sastavu s ozljedama, sve bi bilo lakše. Međutim, sad ova situacija, tko može, koliko može, dodatno pritišće.

Potom, nakon povratka iz Španjolske ide se u Srbiju, u Beograd, na Final four Regionalne lige. Ali, to sad nitko ne spominje u Gružu. Kao da je Sabadell finale sezone, majstorica finala.

Euroligaška križaljka

Jugaši do kraja skupine ‘B’ europske Lige prvaka: Sabadell u gostima, doma Ferencvaros i Novi Beograd, te u gostima CN Marseille i AN Brescia. Spandau 04 ide u utorak u goste Ferencvarosu, a zatim tri kod kuće za redom – CN Marseille, OSC i Sabadell, i na kraju je gost Novog Beograda.

AN Brescia ima nakon 9. kola 24 boda, Novi Beograd 22 boda, a Ferencvaros 18 bodova. Jug AO ima 14 bodova, šest više od Spandaua 04, koji je peti. CN Marseille ima 7 bodova, OSC 6 bodova, a Astrapool Sabadell 4 boda. Što još ima CN Marseille? Doma s Ferencvarosom i Jugom, u gostima kod Spandaua 04, OSC-a i Novog Beograda? OSC? Doma AN Brescia, Novi Beograd i CN Marseille, te u gostima Spandau 04 i Sabadell.

Ako Jug AO uzme sva tri boda kod Sabadella, a Spandau 04 ostane praznih ruku kod Ferencvarosa...

SLIKOVNICA JUG ADRIATIC OSIGURANJE - MEDVEŠČAK 18:11

image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Medveščak

Tonči Vlašić/

20. travanj 2024 04:26