StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

JUGAŠI PRVI POLUFINALISTI, ODRADILI POSAO ZA 18 SATI Plus 34 za prvaka u 64 minute igre, kvartet mladih u uzvratu utrpao 10 pogodaka!

Piše Tonči Vlašić
26. lipnja 2020. - 12:24
Jug AO – Galeb MR 20:5
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 50. Suci: Mateo Jović (Dubrovnik) i Nikola Gašpardi (Korčula), delegat: Stjepo Čubela (Dubrovnik).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Radić (2), Fatović, Cukrov (3), Stahor (2), Vukojević (3), Lozina (3), Merkulov (1), Papanastasiou (2), Žuvela (1), Benić (1), Obradović (1), Jarak (5 obrana), Tomasović (1). Trener: Vjeko Kobešćak.
GALEB MAKARSKA RIVIJERA: Podrug (10 obrana), Kaleb (1), Stojanac (1), Kuzmanić, Žilić, Miočević, Sumić, Marinović (1), Rašić, Šarić, Glibo, Popović (2), Topić, Kapović. Trener: Milovan Čović.
Igrač više: Jug AO 11/8, Galeb MR 3/0
Peterci: Jug AO 1/1, Galeb MR 1/1
Četvrtine: 3:2, 6:0, 4:1, 7:2.
 
Jug Adriatic osiguranje prvi je polufinalist doigravanja za prvaka Hrvatske. Aktualni prvak je u četvrtfinalu odradio posao u svom Gružu u nepunih 18 sati. Nadigrao je drugoligaša, Galeb Makarsku rivijeru sa čak 34 pogotaka razlike u 64 minute igre (23:4 u prvoj, te 20:5 u drugoj).

Luka Lončar je i u drugoj utakmici bio slobodan, a nakon što je prvo poluvrijeme u četvrtak navečer Jug Adriatic osiguranje dobio sa čak 19 razlike, Vjeko Kobešćak je jutro dan poslije odlučio odmoriti i Marka Macana, Filipa Kržića, te kapetana Xavija Garciju u čijoj je ulozi u uzvratnoj utakmici bio Paulo Obradović. Toni Popadić i Toni Jarak su raspodjelili minutažu. Popadić je branio prve dvije, a Jarak zadnje dvije četvrtine.  

Svi mlađi, koji su uskočili na mjesta udarnih igrača, tresla su mrežu makarskog sastava. Leo Cukrov i Ivan Vukojević su postigli po tri pogotka, a Luka Stahor i Roberto Radić po dva.

image
Roberto Radić (Jug Adriatic osiguranje) foto: Božo Radić/HANZA Media


Jugaši će u polufinalu na boljeg iz ogleda Mornar Brodospasa i Solaris, a tu, s obzirom na rezultat prve utakmice odigrane u Šibeniku, nema spasa za splitski sastav, koji zaostaje uoči uzvratne utakmice u Poljudu, koja se igra u subotu, devet pogodaka (14:5 za Solaris u prvoj).

Splitski Jadran je u prvoj utakmici u Rijeci dobio Primorje EB s 13:9, dok OVK POŠK i HAVK Mladost još nisu počeli ni prvo poluvrijeme (obje utakmice se igraju u Zagrebu, prva večeras u kojoj je OVK POŠK 'domaćin', a uzvrat sutra ujutro). Uzvrat između Jadrana i Primorja EB igra se u subotu, 27. lipnja.

Za razliku od četvrtfinala u kojem su se zbrajali pogotci u dvije utakmice, u polufinalu i finalu doigravanja se igra na dvije odnosno tri pobjede.

image
Luka Stahor (Jug Adriatic osiguranje) foto: Božo Radić/HANZA Media
19. travanj 2024 12:12