StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROLIGA

JUGAŠI PRESRETNI KAKO SU DOBILI EGERA Lončar: 'Pokazali smo se baš jaki!'

1. prosinca 2016. - 00:11

Kontrolirali smo utakmicu od početku, uspjeli se pred kraj druge odlijepiti, u trećoj imati četiri razlike. Odigrali smo jednu vrhunsku obranu na čelu s Bijačem, koji nastavlja odlične partije iz prošle sezone. Najvažnije, otvorili smo ciklus teških utakmica jednom važnom pobjedom, koja bi trebala donijeti samopouzdanje uoči narednih – naglasio je Loren Fatović, koji je prvi tresao mrežu Egera u 10:6 pobjedi Jug CO na startu natjecanja u skupini 'B' Lige prvaka. Nije imao Jug CO jakih utakmica ove sezone, niti jedna od onih šest, koje je dobio u Regionalnoj ligi, ne spada u ovaj rang. Je li zbog toga bilo straha uoči prve jake utakmice ove sezone s obzirom na imperativ, tri boda kod kuće?

- Nije bilo straha, ali je bilo nervoze, i to pozitivne, koje i treba biti uoči ovako jedne važne utakmice – dodao je Fatović.

- Bila je teška i fizički zahtjevna utakmica, međutim, pokazali smo se baš jaki. Primili smo samo šest pogodaka, i to je odličan rezultat u jednoj ovako važnoj utakmici – dodao je Luka Lončar, Jugov centar.

- Bila nam je ovo prva teška utakmica. Za deset dana dolazi nam PRO Recco, potom putujemo u Barcelonu. Odigrat ćemo 11 utakmica u 22 dana. Protiv Egera je bilo važno dobiti, a četiri razlike, s koliko smo bili bolji, odličan je rezultat. Nismo očekivali uvjerljiv uspjeh, ali smo odigrali dobru utakmicu, zaslužili ovu pobjedu i zbog toga smo presretni – naglasio je Xavi Garcia, koji je dva puta prevario Branislava Mitrovića, vratara Egera i srpske reprezentacije.

Bila je ovo Jugova 17. utakmica u nizu bez poraza.

20. travanj 2024 13:01