StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUGAŠI POMELI EUROPU Sad je sve u vitrinama Gruža!!!

14. prosinca 2016. - 23:39

Kakav trijumf Jugaša u utakmici za trofej pobjednika europskog Super kupa! Uništili su Bresciu. Pobjednik Euro kupa je doživio potop. Smrklo mu se u Gružu, u gostima kod prvaka Europe. Na kraju treće četvrtine je bilo 7:0 za Jug CO! Podatak je to koji će ući u povijest, ne samo Juga, već svjetskog vaterpola, tri četvrtine u jednom finalu bez primljenog pogotka (ili bez postignutog, ovisno s koje strane se gleda), ali onaj drugi podatak je za dubrovački klub daleko važniji, a on glasi: Jug CO je osvojio sedmi europski trofej u svojoj povijesti, drugi put je pobjednik europskog Super kupa (oba puta je za to bio bolji od Brescie, prije deset godina u njenom bazenu), to mu je 56. trofej u povijesti, peti u nizu i po prvi put je svih pet različitih trofeja njegovo. Osvojia je vojska Vjeka Kobešćaka sve što se osvojiti može. Dakle, bolje ne može!

Eto nek se zna: Brescia, točnije Nemanja Ubović, postigla je pogodak nakon 24 minute, 18 i pol sekundi igre. Ima li gore stvari nego kad ti pljesču zbog toga navijači protivničke momčadi, a što se dogodilo u Gružu, koji slavi, nazdravlja novom uspjehu (trofeju), ali neće dugo jer ga za vikend već čeka nova borba za trofej (Final four Kupa Hrvatske), a tri dana nakon toga ide u Barcelonu po super važne bodove u skupini 'B' Eurolige. Uzme li u Slavonskom Brodu Kup Hrvatske, osvojit će u ovoj 2016. godini svih pet trofeja.

Samo godinu dana prije, podsjetio je na to Felipe Perrone, sjajni Brazilac, Jug CO je priželjkivao barem jedan trofej. Da, dobro ste pročitali. Nakon dvije sušne sezone toliko je želio barem u jednom natjecanju skinuti s trona Primorje EB. Uspio je u sva tri najtecanja (Kup Hrvatske, Regionalna liga i prvenstvo Hrvatske), a potom čudo usred Budimpešte. Prvo je izbacio domaćina Final Six-a (Eger), zatim akualnog prvaka Europe (PRO Recco) te u finalu do tada neporaženi Olympiacos. Zahvaljujući tome je došao u priliku igrati za peti trofej. Odigrao je protiv Brescie za pet!

SUPER FINALE Jug CO – AN Brescia 10:4
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 1.200. Suci: Boris Margeta (Slovenija) i Georgios Stavridis (Grčka), delegat: Angel Moliner (Španjolska).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (3), Joković, Garcia, Vrlić, Ivanković (1), Pavličević, Perrone (2), Benić (1), Obradović (1), Popadić. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
AN BRESCIA: Del Lungo (7 obrana), Manzi, C. Presciutti, Ranđelović, Pasković, Rizzo, Muslim, Nora, N. Presciutti (1), Bertoli, Ubović (1), Napolitano, Brando. Trener: Alessandro Bovo.
Igrač više: Jug CO 6/4, AN Brescia 9/2
Peterci: Jug CO, AN Brescia
Četvrtine: 2:0, 2:0, 3:0, 3:4.

16. travanj 2024 20:42