StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUGAŠI PIŠU POVIJEST Srijeda je veliki dan!

11. prosinca 2016. - 23:45

Bazen u Gružu u srijedu, 14. prosinca u 18 sati: Jug Croatia osiguranje - AN Brescia. Ulog: trofej pobjednika europskog Superkupa, koji se prvi put u povijesti dijeli u Dubrovniku. Treći put Jugaši igraju za taj trofej. Prvi put nisu bili uspješni, drugi put jesu. Prvi put su izgubili u Ljubljani od CSKA Moskva, bilo je to 1980. godine, a drugi put su dobili baš Bresciu, i to u njenom bazenu s 12:8. Bilo je to prije deset godina.

Tim uspjehom u Bresciji Jug je 2006. ispisao povijest - prvi put u jednoj godini četiri trofeja. Deset godina poslije imaju priliku ispisati novu stranicu povijesti. Dobiju li Bresciju u srijedu navečer bit će vlasnici čak pet trofeja: pobjednici Kupa Hrvatske, prvaci Hrvatske, prvaci Regionalne lige, prvaci Europe i osvajači europskog Superkupa!

Opća je mobilizacija u Gružu uoči dolaska Brescie. Pogotovo jer uvertira nije bila dobra (PRO Recco je slavio u Gružu s 11:8, kaznio je lošu igru Jugaša). Srećom, poraz u skupini Eurolige nije previše bolan. O prvaku Europe će se odlučivati tek za pola godine na Final Six-u u Budimpešti. Međutim, i da je u derbiju Eurolige bilo drugačije, opet bi danas bilo isto. Točnije, već danima se u Gružu, i prije PRO Recca, čuje samo: Brescia, Brescia i opet Brescia.

Može li Jug CO ove godine nadmašiti 2006. godinu, najuspješniju godinu u svojoj povijesti?

20. travanj 2024 12:15