StoryEditorOCM
VaterpoloLIGA PRVAKA |

JUGAŠI OPET PETI NA KRAJU EUROLIGE Oprostio se Luka Lončar od kapice Juga nakon šest sezona i četrnaest trofeja! Kapa do poda majstore!

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2021. - 16:53

Kao i u Hannoveru na prethodnom Final 8, tako i sad u Beogradu, Jug Adriatic osiguranje je zaključio europsku sezonu u najelitnijem klupskom natjecanju na petom mjestu. Poraz u četvrtfinalu od talijanskog prvaka (AN Brescia), a zatim dvije pobjede, protiv najbolje francuske i njemačke momčadi (CN Marseille i WASPO 98 Hannover).

Na kraju 16:11 protiv WASPO 98 Hannovera u utakmici za peto mjesto u kojoj je Daniil Merkulov, koji ide u Ferencvaros, u svom oproštaju postigao pet pogodaka. Odlazi i Alex Obert, koji je u svom oproštaju postigao četiri pogotka. Kamo sreće da je bio tako učinkovit u proteklim utakmicama. Sve bi izgledalo, vjerujemo, daleko bolje. Ovako, epizoda američkog centra neće se u Gružu pamtiti po dobru. 

Hoće zato Luke Lončara, koji odlazi nakon šest sezona i četrnaest osvojenih trofeja. 34-godišnji Zagrepčanin je dobio ponudu koja se ne odbija. Karijeru nastavlja u PRO Reccu. U svom oproštaju od kapice Juga jednom je pogodio mrežu WASPO 98 Hannovera. Za sve učinjeno, kapa do poda.  

Marko Macan je s tri pogotka bio uz Ivana Nagaeva prvi strijelac WASPO 98 Hannovera, a za Jug Adriatic osiguranje još su pogađali Alex Papanastasiou, tri puta, te dva puta Marin Tomasović, a jednom Loren Fatović.  

Završena je za Juga sezona 2020./21. - tri izgubljena finala (Kup Hrvatske, Regionalna liga i prvenstvo Hrvatske), te peto mjesto u europskoj Ligi prvaka. Nakon pet trofejnih sezona u nizu - sezona bez trofeja.

23. travanj 2024 22:13