StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Jugaši nisu kompletni i nije ih bilo na konferenciji za novinare gdje je njihov suparnik rekao: ‘Nije me briga hoće li naša igra biti savršena!‘

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2022. - 18:49
Edvin Calderara (AN Brescia), Denes Varga (FTC), Elvis Fatović (CNAB), Đorđe Lazić (AN Brescia), Zsolt Varga (FTC), Igor Milanović (Novi Beograd), Marco Birri (LEN), Dušan Mandić (Novi Beograd), Kyriakos Giannopoulos (dopredsjednik LEN-a), Aleksandar Ivović (PRO Recco), Dejan Perišić (TWPC), Daniel Lopez Pinedo (CNAB), Miloš Ščepanovi- (CNMarseille) i Sandro Sukno (PRO Recco) na konferenciji za novinareGiorgio Scala/Deepbluemedia// Giorgio Scala/Deepbluemedia/

Na konferenciji za novinare u hotelu Falkensteiner nedostajao je Jug Adriatic osiguranje, ali i WASPO 98 Hannover. Nije ga bilo jer je njezin početak, zbog dogovora s televizijom, bio zakazan prije nego je, kao i njemački prvak, doputovao u Beograd. Iz Gruža je išao autobusom do Tivta, a zatim zrakoplovom do glavnog grada Srbije.

- Prvi trening u Beogradu imamo večeras, u 20 sati - javio je Loren Fatović, jugov kapetan. Jug Adriatic osiguranje je stigao na Final 8, završni turnir europske Lige prvaka, bez važne karike, Hrvoja Benića. Nalaz magnetske rezonance desnog ramena pokazao je da se radi o ozbiljnoj ozljedi hrskavice, te je reprezentativni branič otputovao u Zagreb na dodatne pretrage.

- Nažalost, ništa od nastupa u Beogradu, ali ništa ni od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. – javio se Benić iz Zagreba. Umjesto njega na Final 8 europske Lige prvaka stigao je Hrvoje Zvono.

- Ozljedio sam se na treningu prije dva dana - istaknuo je Benić, koji se u Beogradu trebao oprostiti od jugove kapice. Sad je ostalo kako je četvrta finalna utakmica protiv splitskog Jadrana bila ne samo njegova posljednja utakmica za Jug u Gružu. Iduće sezone branit će boje WASPO 98 Hannovera.

Boje Ferencvarosa na konferenciji za novinare u Beogradu branili su trener Zsolt Varga i igrač Denes Varga. Mađarski prvak je u četvrtak, 2. lipnja, suparnik Jugu u četvrtfinalu.

FINAL 8 BEOGRAD 2022. 

Četvrtak, 2. lipnja, četvrtfinala, 14.30 sati: AN Brescia - WASPO 98 Hannover, 16.30 sati: PRO Recco - Zodiac Atletic Barceloneta, 18.30 sati: CN Marseille - Novi Beograd, 20.30 sati: FTC Telekom Budapest  - Jug Adriatic osiguranje.

Utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, kao i polufinala, igraju se u petak, 3. lipnja, a utakmice za poredak u subotu, 4. lipnja. Finale je u 19.30 sati.

U polufinalu pobjednik Jug AO - Ferencvaros ide na pobjednika PRO Recco - CNA Barceloneta.

- Nije me briga hoće li naša igra biti savršena, važno je samo pobijediti - istaknuo je Denes Varga. Pohvalio Juga. Zna se što je i tko je Jug. U kapici riječkog Primorja EB vodio je velike bitke protiv njega u prvenstvu Hrvatske, Kupu Hrvatske i Regionalnoj ligi, ali i europskoj Ligi prvaka.

- Kao i mi, tako i Jug, imao je uspona i padova. U zadnje vrijeme igra sve bolje i bolje. Jug je jedina ekipa koja je uspjela dobiti PRO Recco - naglasio je Zsolt Varga, trener Ferencvarosa, koji je trenirao prije puta u Beograd s reprezentacijom Mađarske, koja je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin ovog mjeseca. U Budimpešti su proteklih dana navijači 'zelenih' mogli kupiti ulaznice za Final 8 u Beogradu. 

- Sjajno je opet igrati pred gledateljima. Očekujemo kako ćemo imati podršku naših navijača s tribina, te kako će tribine na Final 8 biti pune - poželjele su Varge. 

- Znamo što su prednosti Juga, i na to smo se koncentrirali - dodao je Denes Varga.

Ferencvaros i Jug Adriatic osiguranje su prije tri godine bili također suparnici u četvrtfinalu, prvog dana Final 8. Tad se igralo u Hannoveru. Ferencvaros je bio uspješniji, te je na kraju uzeo naslov prvaka. 

18. travanj 2024 19:08