StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUGAŠI NA KORAK DO 13. NASLOVA PRVAKA HRVATSKE Treća je u ponedjeljak, 15. svibnja!

6. svibnja 2017. - 21:29

Nema se što novo istaknuti. Jugaši nezaustavljivo jure prema svom 13. naslovu prvaka Hrvatske, a 35. naslovu državnog prvaka u povijesti! U finalu na tri pobjede sad vode protiv zagrebačke Mladosti s 2:0. Treća utakmica finala igrat će se u ponedjeljak, 15. svibnja u njihovom domu, u Gružu.

U srijedu navečer u prvoj utakmici finala u kojoj su bili domaćini dobili su HAVK Mladost sa 7:1. Ovaj put se nije čekalo da zagrebačka momčad postigne prvi (i jedini) pogodak nakon 28 minuta i 36 sekundi igre, tj. u posljednjoj, četvrtoj četvrtini. Uspjela je to ovaj put na svojoj Savi nakon 5 minuta i 21 sekundu igre (Andrija Bašić izjednačio na 1:1). Nakon toga tri pogotka u nizu dubrovačkog sastava, i već tada je bilo jasno kako se senzacija neće dogoditi ni ovaj put.

Jugaši su i u sedmom ogledu protiv Mladosti ove sezone ostvarili pobjedu. Opet uvjerljivu. Bili su bolji sa sedam razlike. Eto, neka se zna kako je bilo i onih koji su gore prolazili u ogledima s Jugom u jednoj sezoni. Riječko Primorje je u sezoni 2003./04. izgubilo svih devet ogleda, također doživjelo 'metlu' u finalu prvenstva, a ne možeš vjerovati kako je te sezone riječki sastav igrao ni manje, ni više nego na završnom turniru europske Lige prvaka u Budimpešti u kojem je zauzeo treće mjesto.

DRUGA UTAKMICA FINALA PRVENSTVA HRVATSKE: HAVK Mladost – Jug CO 6:13
ZAGREB
Bazen na Savi. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Andrej Franulović (Rijeka).
HAVK MLADOST: Vićan (6 obrana), Bukić (2), I. Milaković, Zović (1), Biljaka, Brlečić, Vlahović (1), Lazić, Pavičić, Paškvalin (1), Valečić, Bašić (1), Marcelić, Smolčić. Trener: Ratko Štritof.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (5 obrana), Macan (2), Fatović, Lončar, Joković, Garcia (1), Marković (3), Ivanković, Pavličević (1), Perrone (2), Benić, Obradović (3), Popadić, Vrlić (1). Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: HAVK Mladost 10/2, Jug CO 8/6
Peterci: HAVK Mladost 1/0, Jug CO 2/2
Četvrtine: 1:2, 1:3, 2:4, 2:4.
 

25. travanj 2024 08:42