StoryEditor
VaterpoloREPREZENTACIJA U AKCIJI

Jugaši kontra Jugaša u Ateni 18. siječnja za bodove u Svjetskoj ligi, Tucak uzeo Kobešćaku trojicu, a isto toliko su mu uzeli i Grci

Piše Tonči Vlašić
11. siječnja 2022. - 17:05

Opet se okuplja hrvatska vaterpolo reprezentacija. Izbornik Ivica Tucak je poslao pozive, a u njima stoji: dođite u petak, 14. siječnja, u Zagreb, u nedjelju, 16. siječnja igra se revijalna utakmica na Savi Hrvatska – splitski Jadran (dva su povoda: 30. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske, te 30 godina od trijumfa Jadranaša u Kupu europskih prvaka), a onda idemo u Atenu gdje u utorak, 18. siječnja, igramo na startu natjecanja u skupini 'D' europskih kvalifikacija Svjetske lige protiv Grčke.

Ukupno je Tucak poslao 18 poziva, s tim što će Zagreb propustiti vratar Marko Bijač (Olympiacos) i centar Josip Vrlić (Radnički Kragujevac). Oni će se reprezentaciji priključiti dole, u Ateni, te biti u konkurenciji za ogled s Grcima.

U odnosu na prethodne akcije od Jugaša nema vratara Tonija Popadića, koji je bio pozitivan, te će propustiti ovu akciju. Umjesto njega poziv je dobio Marin Šparada, vratar Solarisa. Tu je i dalje Ivan Marcelić (Mladost).

Drugi centar je Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), a osim trojice Jugaša, Lorena Fatovića, Marka Žuvele i Hrvoja Benića, na popisu su još Luka Bukić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Domagoj Zović (Szolnok), Franko Lazić (Mladost), Andrija Bašić (Palermo), Rino Burić (Jadran), Jerko Penava (Solaris), Kristijan Milaković (Szolnok), Matias Biljaka (Mladost), te Konstantin Kharkov (Jadran), dojučerašnji reprezentativac Rusije, koji još nema pravo nastupa za Hrvatsku u službenim utakmicama.

U skupini 'D' europskih kvalifikacija za završni turnir Svjetske lige s Hrvatskom i Grčkom je još Rusija. Ukupno su četiri skupine (‘A’: Mađarska, Crna Gora i Rumunjska, ‘B’: Njemačka, Francuska i Španjolska, te ‘C’: Srbija, Italija i Slovačka). Dva najbolja iz svake skupine izborit će četvrtfinale...

Zanimljiva će biti utakmica u Ateni. Jugaši kontra Jugaša. Naime, među pozvanim reprezentativcima Grčke za utakmicu sa Hrvatskom su trojica Jugaša: Alex Papanastasiou, Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris. 

21. siječanj 2022 09:40