StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

JUG IDE PO TROFEJ NA SAVU Svatko misli kako ima priliku, hoće li igrati Sandro Sukno?

18. travnja 2019. - 12:48
Tri televizijske kuće su stigle s kamerama, bili su tu i mikrofoni radija, novine, portali... Jugaši poslijepodne putuju za Zagreb gdje ih sutra čeka polufinale završnog turnira Regionalne lige. Na Savi igraju s hercegnovskim Jadranom, a potom će se za finale boriti domaćin, HAVK Mladost i splitski Jadran.

- Nadam se kako ćemo prikazati bolju igru nego protiv Szolnoka u Euroligi, našoj zadnjoj utakmici te da ćemo izboriti finale Regionalne lige i na kraju obraniti naslov – otvorio je konferenciju za novinare u Gružu Vjeko Kobešćak, Jugov trener.

Njegovu momčad čeka bitka za prvi ovogodišnji trofej, a drugi ovosezonski. Obranila je naslov pobjednika Kupa Hrvatske, a sad u završnici sezone čeka je redom – završnica Regionalne lige, završnica domaćeg prvenstva te završnica europske Lige prvaka. Osim naslova pobjednika Regionalne lige brani i naslov prvaka Hrvatske.

- Završni turnir Regionalne lige je najbolji završni turnir ovog natjecanje posljednjih nekoliko godina. Sve četiri momčadi idu po trofej. Mislimo samo o prvoj utakmici i hercegnovskom Jadranu. Ne možemo reći kako smo favoriti na turniru. Mladost je domaćin. Ligaški dio smo zaključili kao treći, ali mi smo Jug. Cilj se zna. Idemo po trofej – rekao je Jugov kapetan Xavi Garcia.

Potom su se mikrofoni preselili ispred Luke Lozine.

- Turnir će biti težak. Kao što je rekao Xavi, nikad jača konkurencija. Ne igramo na domaćem terenu. Svatko misli kako ima priliku protiv nas te će svaki suparnik biti težak. Ali, imperativ nam je osvajanje trofeja – podvukao je Jugov centar.

Nakon toga pitanja: Hoće li igrati Sandro Sukno?

- I dalje čekamo odluku. Sve je moguće – rekao je Kobešćak.

Koliko aktivno Sandro Sukno sudjeljuje u treninzima?

- Više manje je spreman za natjecatelje – dodao je Kobešćak. Iako je poslije bilo još pitanja o povratku Sukna, Jugov trener je rekao kako ne bi špekulirao, kako je to više pitanje za samog Sukna.

- Nama je drago da je on životno dobro – rekao je Kobešćak.

Potom o suparniku u polufinalu. Hercegnovski Jadran je moćan plivački.

- Jedna od najvećih vrlina Jadrana je kontra, kako ekipna, tako i pojedinačna. Njihovi brzi bekovi daju poseban ritam. Nikome nije lako igrati kad imaš tako brzog protivnika. Međutim, imamo i mi brzu momčad. Vjerujem kako možemo parirati i voditi igru. Nismo tako dobro izgledali protiv Szolnoka. Opet, hercegnovski Jadran nije samo dobar kontranapad. Ima tu još dosta stvari koje su dobre. Odlična obrana kad dolaze u zonu. Imaju odličnog centra. Očekivao sam kako će osvojiti Eurokup. Pali su psihološki – rekao je Kobešćak.

Garcia je nanizao šest pobjeda u Regionalnoj ligi. S Primorjem EB najbolji 2013., 2014. i 2015., a s Jugom 2016., 2017. i 2018. godine. Jug CO je pak najuspješniji klub Regionalne lige sa četiri trofeja (prvi je osvojio 2009. godine, prvi je pobjednik natjecanja). Hoće li biti i prvi koji je nanizao četiri naslova?

Jadran Carine Herceg Novi je dva puta osvajao naslov (2010. i 2011. godine). Preostala dva sudionika Final foura u Zagrebu se nisu upisala na listu pobjednika. PRO Recco je osvojio trofej 2012. godine.

Prvo polufinale završnog turnira Regionalne lige između Jug CO i Jadran Carine (HN) počinje u petak, 19. travnja, na Savi u 18.30 sati. Drugo između HAVK Mladost i splitskog Jadrana u 20.15 sati. Finale je dan poslije, u subotu, 20. travnja, s početkom u 17 sati. Sve utakmice će se izravno prenositi (Arena sport).
23. travanj 2024 04:18