StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Josip Skokandić postigao više pogodaka nego kompletna Mladost za startni uspjeh KPK, Cavtat nikad nije tako nadigrao Juga

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2022. - 15:02

Korčula je opet ugostila budućnost hrvatskog vaterpola, u domu KPK se prije četiri mjeseca odlučivalo o prvaku Hrvatske u kategoriji nade, a sad o pobjedniku Kupa Hrvatske za mlađe nade. Deset je sastava krenulo prema ‘kanti‘, tko će do nje doplivati znat će se u nedjelju, 25. rujna.

Dvije su skupine, u svakoj po pet sastava. U skupini ‘A‘ su Primorje EB, Mladost, Solaris, Galeb Makarska rivijera i domaćin, KPK, a u skupini ‘B‘ Jug Adriatic osiguranje, Cavtat, Mornar, splitski Jadran i ZPK. Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale, trećeplasirani i četvrtoplasirani će razigravati u drugom dijelu za poredak od 5.l do 8. mjesta, a petoplasirani na kraju igrati za 9. mjesto.

Kapekaši su na startu s 11:5 dobili zagrebačku HAVK Mladost, Josip Skokandić sa 6 pogodaka bio je prvi strijelac momčadi trenera Lovora Lozice, po dva pogotka su postigli za domaćina Marin Oreb i Igor Favro, a jedan Jakov Granić. U 2. kolu, večeras, čeka ih riječko Primorje EB, koje je bilo slobodno ui 1. kolu.č U drugoj utakmici 1. kola u ‘A‘ skupini Solaris je s 12:6 svladao Galeb MR.

image

Josip Skokandić (KPK) slavi pogodak protiv Mladosti. Ovako je bilo u svibnju 2022. godine na završnom turniru prvenstva Hrvatske za nade

Tonči Vlašić/

U skupini ‘B‘ Cavtat je s 15:0 nadigrao Jug Adriatic osiguranje, a ZPK s 8:7 bio bolji od splitskog Jadrana. U 2. kolu Jugaši igraju protiv ZPK, dok je slobodan Cavtat za kojeg su pogotke u 1. kolu postigli: Nikša Butijer četiri, po tri Luka Dimnić i Antonio Glavinić, dva Marin Prlender, te po jedan Luka Botić, Nikša Lale i Roberto Fox.

24. travanj 2024 04:41