StoryEditorOCM
VaterpoloLIGE PRVAKA |

JOŠ JEDAN TRENING U GRUŽU, I PRAVAC BEOGRAD Vjeko Kobešćak: ‘Idemo osvojiti naslov prvaka Europe. Drugačiji pristup ne smije biti!‘

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2021. - 13:43

Još su večeras u Gružu, a sutra već u Beogradu. Jugašima je ostao još jedan trening kod kuće. Idući će imati na poprištu završnog turnira europske Lige prvaka.

Beogradski turnir u četvrtak, 3. lipnja, u 13 sati, otvaraju PRO Recco i WASPO 98 Hannover, prevedeno iz našeg kuta, Marko Bijač i Nikša Dobud kontra Marka Macana. Zatim u drugom četvrtfinalu s početkom u 15.30 sati igraju branitelj naslova, Ferencvaros i CN Marseille. Potom za nas ono glavno: Jugaši u 18 sati kreću u lov na polufinale protiv AN Brescie, novog prvaka Italije za kojeg igra Maro Joković. Prvi radni dan, četvrtfinalni, zaključit će od 20.30 sati ZODIAC CN Barceloneta i Olympiacos.

U petak, 4. lipnja, prvo kreće razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, a nakon toga polufinala. Poredak od 1. do 8. mjesta posložit će se u subotu, 5. lipnja. Finale je od 20.30 sati.

- Što se nas tiče, sve je jasno. Čeka nas u četvrtak jak suparnik, i za doći u priliku ostvariti protiv njega povoljan rezultat moramo biti bolji nego smo bili protiv Mladosti u finalu našeg prvenstva. Nadamo se da to možemo – istaknuo je Jugov trener Vjeko Kobešćak nakon što je zaključio trening u utorak prijepodne.

- Na put krećemo u srijedu ujutro. Na put ide petnaest igrača, njih četrnaest, koji su igrali finale protiv Mladosti, te Roberto Radić. Kojih trinaest će biti u zapisniku utakmice protiv Brescie, to ću odlučiti uoči utakmice – dodao je Jugov trener.

Dakle, Toni Popadić, Alex Obert, Loren Fatović, Luka Lončar, Filip Kržić, Xavi Garcia, Marin Tomasović, Daniil Merkulov, Alex Papanastasiou, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Antonio i Ivan Vukojević, te Radić. S Kobešćakom na klupi bit će Miho Bobić i Maro Balić.

- Jesam li pratio finale prvenstva Italije? Imali smo mi tad našu finalnu seriju, tako da sam pratio koliko sam mogao, ne onoliko koliko sam htio. Koliko je jaka Brescia govore činjenice, prvaci su Italije nakon više od 15 godina, i to su dobili tri puta PRO Recco. Zrela su momčad, brza, koja igra jaku obranu. Jedanaest igrača nosi kvalitetu i širinu njihove igre.

Je li Brescia ima veću širinu od Juga?

- Ovisi kako ćemo odigrati, ma sve su momčadi na završnom turniru Lige prvaka, tako i Brescia, jako dobre momčadi. To je osam najboljih momčadi Europe.

S kakvim ciljem ide Jug Adriatic osiguranje u Beograd?

- Idemo osvojiti naslov prvaka Europe. Mislim kako su nam za to mali izgledi. Međutim, drugačiji pristup ne može ni biti, ali pristup je utakmica po utakmica. Sad o ničemu drugom ne razmišljamo nego kako dobiti Bresciu. Sezona je bila kakva je bila, bilo kakav drugačiji pristup bi značio da će sezona biti još gora za nas – rekao je Kobešćak.

Jugaši su neizostavni sudionici završnog turnira Lige prvaka od 2015. godine. Jugaši su ove sezone igrali u sva tri finala, ali nisu uspjeli uzeti niti jedan trofej. Zagrebačka Mladost je bila bolja u odluci o pobjedniku Kupa Hrvatske i finalu doigravanja za prvaka Hrvatske, a Radnički iz Kragujevca u finalu Regionalne lige. Mogu li u Beogradu prirediti senzaciju, te i ovu sezonu učiniti trofejnom?

23. travanj 2024 10:54