StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JOKOVIĆ NE STAJE Prvog proslavio 32. rođendan, drugog osvojio 35. trofej

3. listopada 2019. - 16:13
Maro Joković je osvojio trideset i jedan trofej s Jugom, tri s PRO Reccom, a sad prvi s Olympiacosom i to u svojoj prvoj utakmici za klub iz Pireja. Olympiacos je kod kuće u borbi za grčki Super kup dobio Vouliagmeni s 11:5. Joković je dan nakon svog 32. rođendana, rođen je 1. listopada 1987. godine, s jednim pogotkom doprinio pobjedi i novom trofeju.

Joković je svoj prvi seniorski trofej osvojio prije 16 godina. Bio je to Kup Hrvatske u kapici Juga. Ovog ljeta je na Svjetskom prvenstvu u Gwangju uzeo s Hrvatskom broncu, a to je bilo njegovo dvadeseto pobjedničko postolje sa seniorskom reprezentacijom. Računajući klupske i reprezentativne uspjehe samo sa seniorskom reprezentacijom Joković je prvi hrvatski vaterpolist u 'klubu 50+’.

Joković s Olympiacosom u ponedjeljak, 7. listopada, igra u Poljudu protiv splitskog Jadrana. Tom utakmicom se otvara nova sezona u europskoj Ligi prvaka. Olympiacos i splitski Jadran su u skupini 'A' u kojoj je i Jug Adriatic osiguranje, zatim Barceloneta, Sintez Kazanj, Spandau 04, Szolnoki te hercegnovski Jadran.

Jugaši su u 1. kolu, u utorak, 8. listopada, gosti prvaka Crne Gore. S Olympiacosom igraju u 7. kolo početkom prosinca u Pireju, a grčki prvak u Gruž stiže početkom veljače 2020. godine u 8. kolu. 
19. travanj 2024 19:38