StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA |

JOKOVIĆ KONTRA JUGA PRVOG DANA FINAL 8 U BEOGRADU Luka Lončar: ‘Bilo je iznenađujućih rezultata utakmica, ali favoriti su prošli dalje!‘

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2021. - 21:53

U srijedu je zaključeno natjecanje u skupini 'A', a 24 sata poslije i u skupini 'B', te su poznati parovi četvrtfinala europske Lige prvaka, koji će se igrati, 3. lipnja, prvog dana Final 8 u Beogradu. Jug Adriatic osiguranje je čekao potvrdu nakon osvajanja drugog mjesta u skupini 'A', te je dočekao – suparnik za polufinale bit će mu AN Brescia, koja je na kraju treća u skupini 'B'.

- S obzirom kako su Ferencvaros, Barceloneta i Brescia podjednake kvalitete, a bilo je jasno kako ćemo igrati protiv jednog od njih, bilo nam je svejedno tko će to na kraju biti – naglasit će Luka Lončar, iskusni centar Juga, koji je u Gruž stigao 2015., a koji je u karijeri igrao i za AN Bresciu.

- U odnosu na igrače s kojim sam igrao prije osma godina, samo su dvojica i danas tamo. Prvi vratar Marco Del Lungo, koji je uistinu kvalitetan vratar, te iskusni Christian Presciutti, kapetan i motor momčadi. Svi ostali su novi, a zna se tko su im danas udarni igrači, naš Maro Joković i Grk Angelos Vlachopoulos, međutim, dobri su i svi Talijani, koji su, ili u reprezentaciji, ili na širem popisu izbornika. Bit će nam teško, međutim, o tome ćemo tek nakon što završi naše prvenstvo. Sad se okrećemo polufinalu doigravanja.

Tri utakmice su Jugaši odigrali na zadnjem, trećem turniru skupine 'A', od ponedjeljka do srijede pod 'balonom' talijanske Ostije. U svakoj su postigli po 11 pogodaka. U prvoj je to bilo dovoljno za bod protiv Olympiacosa (11:11), u drugoj utakmici za pobjedu protiv Ortigie (11:9), a u trećoj nije bilo dovoljno za izbjeći poraz od PRO Recca (11:12).

- Bili smo malo opušteniji na ovom zadnjem turniru, mogli smo biti jer smo cilj, plasman na završni turnir, osigurali već nakon prva dva turnira. Takvi smo pokazali kako se možemo nositi sa svima. Možemo biti na kraju zadovoljni plasmanom. Ne možemo biti zadovoljni jedino s prvom utakmicom protiv PRO Recca u skupini. Sve ostalo je bilo više nego dobro.

image
Luka Lončar (jug AO) i Emmanouil Zerdevas (Olympiacos) u Gružu

U skupini 'A' PRO Recco najbolji, Jug Adriatic osiguranje drugi, Olympiacos treći, CN Marseille četvrti, završni turnir nisu uspjeli izboriti Spandau 04 i Ortigia, a u drugoj skupini su bez Final 8 ostali hercegnovski Jadran i Dinamo iz Tbilisija. U toj drugoj skupini prvi je Ferencvaros, druga Barceloneta, treća AN Brescia, a četvrti WASPO 98 Hannover.

- Kad se sve pogleda bilo je nekoliko iznenađujućih rezultata utakmica, ali nije bilo iznenađenja kad se gleda tko je prošao dalje. Favoriti su izborili plasman na Final 8.

Jugaši se okreću sad doigravanju za prvaka Hrvatske. Četvrtfinale su odradili prije puta u Italiju, očekivano su preskočili OVK POŠK, te sad čekaju u polufinalu boljeg iz ogleda Primorje EB – Šibenik. Riječki sastav nakon prve utakmice u Šibeniku ima pogodak prednosti. Uzvrat se igra na Kantridi. U drugom polufinalu su suparnici Mladost i splitski Jadran. Je li Jugašima, budući su ove sezone izgubili finale Kupa Hrvatske i Regionalne lige, imperativ osvajanje, tj., obrana naslova prvaka Hrvatske?

- I da smo bili uspješni u prva dva finala opet bi bio imperativ osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Tako je uvijek. Želimo i ove sezone osvojiti trofej. Favoriti smo u polufinalu, tko god bude suparnik. Potom ćemo razmišljati o finalu, a tek nakon toga o završnici europske LIge prvaka u Beogradu – istaknuo je jugov reprezentativni centar Luka Lončar.

Jugaši, ako budu uspješni protiv AN Brescie na startu Final 8, u polufinalu europske Lige prvaka igrat će protiv boljeg iz ogleda u kojem se sastaju aktualni prvak Europe (Ferencvaros) i aktualni pobjednik Euro Cupa (CN Marseille). 

image
Skupa prije u kapici Juga (i reprezentaciji Hrvatske), a ove sezone će svi skupa igrati na Final 8 europske Lige prvaka - Marko Bijač u kapici PRO Recca, Marko Macan u kapici WASPO 98 Hannovera, a Loren Fatović i Luka Lončar u kapici Jug Adriatic osiguranja
19. travanj 2024 13:35