StoryEditor
VaterpoloVATERPOLO/KUP HRVATSKE

JEDANAESTI PUT Mladost je s Kobešćakom dobila zadnje finale protiv Juga

Piše Tonči Vlašić
17. prosinca 2016. - 23:32

Mladost je suparnik Jug Croatia osiguranju u finalu Kupa Hrvatske. Zagrebački sastav je u drugom polufinalu nadigrao Primorje EB s 10:8. Vodio je s 8:3, 9:4 i 10:5. Primorje EB je zadnju četvrtinu dobilo s 3:0 te ublažilo poraz. Luka Bukić je bio prvo ime Mladosti i utakmice. Postigao je 5 pogodaka.

Podsjetnik, u prvom polufinalu Jug CO je sa 17:9 dobio splitski Jadran. Finale između Jug CO i HAVK Mladost igra se u nedjelju, 18. prosinca u Slavonskom Brodu s početkom u 19 sati (izravno prenosi televizija Arenasport).

Ovo je 25. završnica Kupa Hrvatske. Prva dva izdanja su odigrana turnirski (četiri sastava, svatko sa svakim), potom su se do igrale dvije utakmice finala (kod kuće i u gostima), a od 2009. se organizira završni turnir (kup sustav: polufinala te finale). Samo četiri puta Jug CO nije bio u finalu (1997., 1998., 2010. i 2014. godine).

Jug CO je najuspješniji klub u Kupu Hrvatske s jedanaest naslova, osam ih ima Mladost, četiri Primorje EB, a jedan put je najbolji bio OVK POŠK, i to pod imenom Splitska banka. Jug CO i HAVK Mladost su zadnji put bili suparnici u finalu Kupa Hrvatske 2011. godine i tada je slavila zagrebačka momčad, i to sa čak osam pogodaka razlike (15:7), a trener Mladosti je tada bio današnji trener Jug CO - Vjeko Kobešćak.

Jug CO i HAVK Mladost su ukupno deset puta igrali finale Kupa Hrvatske, a u sedam je Jug CO bio uspješniji.

Izdvojeno