StoryEditorOCM
VaterpoloLEN-A ODLUČILA

Jakov Blašković opet u akciji, Dubrovčanin prvi put u karijeri sudi bitku za mjesto u najjačem europskom klupskom natjecanju vaterpolista!

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2022. - 15:20

Jakov Blašković je prošle sezone sudio kvalifikacije Lige prvaka za vaterpolistice, bilo je to u Berlinu, a za koji dan će put Oradee na turnir skupine ‘B‘ kvalifikacija Lige prvaka za vaterpoliste gdje će igrati talijanska Savona, turski Galatasaray, izraelski ASA Tel Aviv i domaćin, rumunjska CSM Oradea.

- Prvi put sudim europske kupove vaterpolistima – istaknut će 33-godišnji dubrovački međunarodni sudac, koji je ovog ljeta sudio u Izraelu Europsko prvenstvo za vaterpolistice do 19 godina, utakmice u skupinama, poslije četvrtfinale i polufinale. Prošle godine pripala ga je čast nakon svega biti i sudac finala Europskog prvenstva za igračice do 15 godina u mađarskom Szentesu između Rusije i Mađarske.

image

Jakov Blašković, 14 godina sa zviždaljkom

Tonči Vlašić/

- Prvo veliko natjecanje sam imao 2018. godine. Bio sam na Svjetskom prvenstvu juniora u mađarskom Szombathelyju – prisjetio se Dubrovčanin, koji je te iste godine sudio i utakmice Svjetske lige vaterpolista, ogled Francuske i Crne Gore.

Blašković je počeo suditi 2008. godine, 2011. postao prvoligaški sudac, a pet godina poslije međunarodni. U domaćim natjecanjima je iza njega nekoliko finala prvenstva i kupa za vaterpolistice, prvo je imao 2017. godine.

24. travanj 2024 05:07