StoryEditorOCM
VaterpoloU15 HR-REPREZENTACIJA |

IZBORNIK POZVAO ŠEST JUGAŠICA Nina Jazvin, Elvira Plečaš, Nika Alamat, Lana Korać, Mara Fox i Nea Matičević žele na Europsko prvenstvo

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2021. - 18:19
Jugove U15 reprezentativke - (gornji red, s lijeva) Nina Jazvin, Elvira Plečaš, Nika Alamat, prvi red: Lana Korać, Mara Fox i Nea MatičevićTonči Vlašić

Bile su nedavno na pripremama reprezentacije u Varaždinu, a uskoro će na novo okupljanje, i to u Split. Aljoša Kunac, izbornik U15 ženske reprezentacije Hrvatske, bivši hrvatski reprezentativac, ne zaboravlja se kako je bio s reprezentacijom svjetski prvak u Melbourneu 2007., a sa Splitskom bankom 1999. klupski prvak Europe, poslao je pozive. Njih šest je uputio (opet) na adresu Ženskog vaterpolskog kluba Jug, a zbog čega je opet razvukao osmijeh Siniša Zonić, trener dubrovačkih vaterpolistica, kao i svi u dubrovačkom klubu.

- Lijepo je opet vidjeti gužvu na treninzima Ženskog vaterpolskog kluba Jug. Radi se, a kako? Pozivi našim igračicama u reprezentaciju govore kako trener Zonić radi dobar posao – istaknula je Martina Nadilo, nekadašnja igračica Juga i hrvatska reprezentativka.

Poziv su dobile Nika Alamat, Mara Fox, Nina Jazvin, Lana Korać, Nea Matičević i Elvira Plečaš.

- One su kandidatkinje za mjesto u reprezentaciji Hrvatske do 15 godina, koju čeka ovog ljeta nastup na Europskom prvenstvu, a koje bi se trebalo održati u Mađarskoj. Njih šest treniraju već dvije godine, neke i duže poput Mare, Elvire i Nine – dodala je Nadilo.

image
Nika Alamat (ŽVK Jug, U15 reprezentativka Hrvatske), rođena 2006., igra na vanjskim pozicijama
Tonči Vlašić
image
Mara Fox (ŽVK Jug, U15 reprezentativka Hrvatske), rođena 2007., igra na poziciji beka
Tonči Vlašić
image
Elvira Plečaš (ŽVK Jug, U15 reprezentativka Hrvatske), rođena 2006., centar
Tonči Vlašić
image
Nea Matičević (ŽVK Jug, U15 reprezentativka Hrvatske), rođena 2008., igra na desnoj strani
Tonči Vlašić
image
Nina Jazvin (ŽVK Jug, U15 reprezentativka Hrvatske), rođena 2008., centar
Tonči Vlašić
image
Lana Korać (ŽVK Jug, U15 reprezentativka Hrvatske), rođena 2007., golmanica
Tonči Vlašić

Pripreme U15 ženske reprezentacije Hrvatske u Splitu održat će se od 29. travnja do 2. svibnja. Zonić i Nadilo se nadaju kako će Jugašice na kraju izboriti mjesto u ekipi koja će nastupiti na Europskom prvenstvu.

20. travanj 2024 11:26