StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

IZBORNIK OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA PRIPREME Hrvatska početkom 2021. ide u Debrecen izboriti nastup u Tbilisiju

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2020. - 14:44
Ivica Tucak, izbornik hrvatske seniorske vrste odredio je kandidate, ukupno 20 igrača za pripreme u Zagrebu, a koje će se održati od 27. do 30. prosinca. Riječ je o prvim dijelu priprema pred turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige u mađarskom Debrecenu, koji se igra od 8. do 10. siječnja 2021. godine.

Drugi dio priprema Hrvatska će imati također u Zagrebu, i to od 3. do 6. siječnja nakon čega odlazi u Mađarsku gdje je prvog dana turnira u Debrecenu, u četvrtfinalu europskih kvalifikacija Svjetske lige, čeka ogled protiv reprezentacije Crne Gore s početkom u 16.45 sati.

Na popisu izbornika su vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje) i Marin Šparada (Solaris), centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje), Nikša Dobud (Pro Recco) i Luka Lozina (Vouliagmeni), braniči: Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran) i Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), te napadači: Lovre Miloš, Franko Lazić i Luka Bukić (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia i Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (CN Marseille) i Zvonimir Butić (Jadran Split).

- Nadam se da ćemo 27. uspjeti organizirati pripreme reprezentacije, izuzetno nam je važno da se napokon okupimo i odradimo ovih prvih 4 dana priprema. Nokon toga ulaskom u Novu godinu imamo još jedno okupljanje te potom turnir Svjetske lige. Sve to u svrhu što boljih priprema za Rotterdam, za Olimpijske kvalifikacije koje nas čekaju 14. veljače. Vjerujem da je sve što je loše iza nas te da ćemo svi biti zdravi i moći odraditi ove četverodnevne pripreme u Zagrebu. – izjavio je izbornik Ivica Tucak u priopćenju Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Dodajmo kako je Španjolska prvi polufinalist, dobila je Srbiju još početkom ožujka ove godine, a kako se osim četvrtfinala Crna Gora - Hrvatska u ožujku nisu odigrala ni preostala dva: Francuska - Grčka, te Italija - Mađarska. Hrvatska će u slučaju pobjede protiv Crne Gore u polufinalu igrati protiv pobjednika Francuska - Grčka. U Debrecenu se razigrava i za poredak od 5. do 8. mjesta. 

Tri najbolje reprezentacije turnira u Debrecenu plasirat će se na završni turmir Svjetske lige, koji će se igrati u Tbilisiju. 
20. travanj 2024 00:51