StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA |

IZBOR(NIK) Tucak pozvao šestoricu aktualnih Jugaša, nakon šest godina poziv je dobio i Paulo Obradović, na popisu su još i četvorica Dubrovčana...

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2021. - 13:49

Paulo Obradović je nakon šest godina opet u reprezentaciji. Kandidat je za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Izbornik Ivica Tucak je na popis uvrstio još petoricu članova Jug Adriatic osiguranja: Lorena Fatovića, Hrvoja Benića, Tonija Popadića, Xavija Garciju i Luku Lončara. Potonji će se od Jugove kapice nakon šest godina oprostiti na Final 8 europske Lige prvaka u Beogradu od 3. do 5. lipnja. Iduće sezone će igrati za PRO Recco.

- Ono što sam nebrojeno puta napominjao da nam trebaju svi najbolji igrači. Za reprezentaciju će igrati svi najbolji igrači s hrvatskom putovnicom, te je i to nešto što sam puno puta isticao. Obradović je polivalentan igrač, pun iskustva, kvalitete i on kao takav sigurno može biti značajna podrška igračima u teškim trenucima, a njih će sigurno biti - obrazložio je Tucak poziv Obradoviću.

Na popisu Tucka su od Dubrovčana još Maro Joković (AN Brescia), Marko Bijač (PRO Recco), Andro Bušlje (HAVK Mladost) i Marko Macan (WASPO 98 Hannover). Zatim, na popisu su još, vratari: Ivan Marcelić (Mladost) i Marin Šparada (Solaris), centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lozina (Vouliagmeni) i Lovro Paparić (Primorje EB), braniči: Rino Burić (Jadran Split) i Andrija Bašić (Palermo), te napadači: Zvonimir Butić (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić, Lovre Miloš, Luka Bukić i Ante Visković (Mladost).

U stožeru Tucka su i dvojica Dubrovčana, Sandro Sukno je jedan od dvojice pomoćnih trenera (drugi je Mile Smodlaka), te po prvi put Frano Vićan u ulozi trenera vratara.

Hrvatska, koja je na Olimpijskim igrama u skupini s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom, pokušat će osvojiti treću uzarstopnu, a četvrtu ukupno medalju na najvećem svjetskom sportskom natjecanju (Atlanta 1996. - srebro, London 2012. - zlato, Rio 2016. - srebro). Preostalih šest sudionika olimpijskog turnira su JAR, SAD, Mađarska, Grčka, Japan i Italija.

Hrvatska je na Olimpijskim igrama debi imala 1996., a od tad je stalni sudionik. U Tokiju će upisati sedmi nastup. Ukupno je na Olimpijskim igrama odigrala 46 utakmica i ostvarila 29 pobjeda.

24. travanj 2024 17:18