StoryEditorOCM
VaterpoloMALE NADE |

IVONA VLAŠIĆ, PETRUNJELA FOX, KATARINA OREB, LUĆI MOJAŠ I ELSA GARCIA MARTIN Kvintet ‘Barakudica‘ s hrvatskog juga!

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2020. - 20:28
Ivona Vlašić, Petrunjela Fox, Katarina Oreb, Lući Mojaš i Elsa Garcia Martin, male 'Barakudice' s hrvatskog juga foto: Tonči Vlašić
Nataša Šerkinić, izbornica malih 'Barakudica', hvali sve svoje igračice, koje su na upravo završenom državnom prvenstvu za mlađe nade, rođene 2009. i mlađe, zauzele deveto mjesto u konkurenciji dječaka.

- Naš najbolji plasman, prvi put je uz našu ekipu jednoznamenkasti broj – rekla je Šerkinić, koja je u svojoj ekipi imala pet djevojčica iz najjužnije hrvatske županije: četiri igračice Juga (Lući Mojaš, Petrunjela Fox, Ivona Vlašić i Elsa Garcia Martin) te jednu Kapekašicu, Katarinu Oreb iz Vela Luke.

- Lući Mojaš je rođena 2009. godine, a ona je već igrala i za 'Barakudice' rođene 2008. godine, na prvenstvu nada, koje je bilo u Rijeci. Petrunjela Fox je također 2009. godište, kao i Oreb, dok su Garcia i Vlašić rođene 2010. godine. Što se tiče naše četvorke, Mojaš, Fox i Garcia treniraju vaterpolo gotovo dvije sezone. Bile su već po kampovima, a Vlašić je prvi trening odradila nedavno, ali je i nju izbornica Nataša Šerkinić uzela pod svoje. I ona je vidjela što i mi, i Ivona je talentirana cura, sjajna – priča njihov trener u Jugu Siniša Zonić. 

Mojaš, Fox i Garcia su igrale na zagrebačkom turniru po tri četvrtine, a što je maksimum (prvu četvrtinu igra jedna, a drugu četvrtinu druga sedmorka).

image
Lući Mojaš (Jug/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Katarina Oreb (KPK/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Petrunjela Fox (Jug/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Elsa Garcia Martin (Jug/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Katarina Oreb (KPK/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Lući Mojaš (Jug/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Ivona Vlašić (Jug/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić

image
Elsa Garcia Martin (Jug/'Barakudice') foto: Tonči Vlašić


- Fox i Garcia Martin su odlične plivačice, Lući je 'motor', Ivona također ima nevjerojatnu ljubav i volju za treniranjem. Dolaze redovno na trening. Ništa im nije teško. Trude se. Samo neka nastave tako. Njihovim roditeljima svaka čast. Bez podrške roditelja ne bi mogle jer, pazite ovo, Lući živi u Orašcu, Petrunjela je iz Cavtata, Ivona iz Župe dubrovačka, a jedino je Garcia u Gradu. I kad smo ovo ljeto trenirali u moru, u Cavtatu i Župi dubrovačkoj, bile su na svakom treningu. Lući igra beka, i lijevog vanjskog, Garcia Martin je krilo, kao i njezin tata Xavi, samo igra na drugoj strani, nije ljevak kao tata. Ivona je pak ljevak, igra desno krilo, a Petrunjela je na vanjskim pozicijama, igrala je desnog vanjskog. Sve su to sportske obitelji. Brat od Lući je veslač Neptuna, Maro. I on je bio u isto vrijeme u Zagrebu, nastupao je na Jarunu na veslačkom prvenstvu Hrvatske. Ivonin brat igra nogomet, Frano, koji je također bio u reprezentaciji. Petrunjelina sestra Mara također trenira vaterpolo. Elsin tata je kapetan Juga i hrvatski reprezentativac o kojem bi se moglo pričati danima, to svi znaju – priča Zonić.

I kad se već nižu zanimljivosti o malim vaterpolisticama s hrvatskog juga valja istaknuti kako je za KPK na prvenstvu igrao mlađi brat Katarine Oreb, Marin, te zauzeo četvrto mjesto. Katarina, koja je igrala u dva metra, od kvinteta iz naše županije u kapici 'Barakudica' postigla je najviše pogodaka, a na Šalati su još pogađale i Mojaš, te Garcia Martin.

- Dobile su male vaterpolistice sve tri utakmice u razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta protiv dječaka, svladale POŠK, ZPK i Vukovar, a nemojte zaboraviti kako su u skupini izgubile samo od kasnijih finalista, Medveščaka, te splitskog Jadrana, koji je osvojio naslov. Tko zna, da su bile u kojoj drugoj skupini, možda bi uspjele ući u četvrtfinalnu skupinu. Nama je najvažnije da se nakon svake akcije vidi napredak, da za svaku akciju naše igračice dobiju poziv, te nakon svake akcije pohvale. Uspjeh Lući, Petrunjele, Ivone i Else, isto tako Katarine, vjerujem, motiv su i drugim curama, koje već treniraju, da nastave marljivo raditi, a nekim drugim curama da nam se priključe te i one počnu trenirati vaterpolo  – istaknuo je Zonić.

image
'Barakudice' na prvenstvu Hrvatske za mlađe nade u Zagrebu foto: Tonči Vlašić
24. travanj 2024 19:10