StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE

Ivan Jurišić obranama držao Juga u igri za pobjedu do koje je stigao pogotkom Tonija Mozare nepune dvije sekunde prije kraja polufinala!

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2022. - 23:03
Gotovo je - juniori Jug Adriatic osiguranja su u finalu Kupa Hrvatske, Primorje u zadnjoj sekundi nije uspjelo izjednačitiTonči Vlašić/

Splitskim Jadran nije imao problema, očekivano, protiv Zadra 1952. pobjedom 13:10 izborio je finale, te čekao tko će mu u njemu biti suparnik. Dočekao je Jugaše, koji su u super zanimljivom, odličnom drugom polufinalu do pobjede 10:9 protiv riječkog Primorja EB stigli pogotkom nepune dvije sekunde prije isteka četvrte četvrtine. Već su na zapisničkom stolu počeli vaditi formular za upisati igrače koji će izvoditi peterce, ali nije na kraju na taj način odlučen pobjednik jer je Toni Mozara poslao loptu u mrežu riječkog sastava. 

Kao i prijepodne u četvrtfinalu protiv Mladosti, tako i sad u polufinalu, broj jedan Juga bio je Ivan Jurišić. Nije ga išlo protiv Jadrana u odluci tko će biti pobjednik skupine, ali je svojim obranama u obje subotnje utakmice, četvrtfinalu i polufinalu. bio odličan. Pamtit će se njegova obrana u polufinalu točno pet minute prije kraja pri rezultatu 7:7 kad je Noa Burburan išao sam prema njemu. Nakon toga je, u nastavku tog napada riječkog sastava upisao nove dvije obrane poslije kojih je Jug stigao do vodstva 8:7. Ipak, Primorje je okrenulo, povelo 9:8, a nakon izjednačenja Dominika Lončarića, imalo je na ulasku u zadnju minutu napad za 10:9. Nije uspjelo. Jug se obranio,te krenuo prema golu Primorja. Prije toga je Đani Pecotić pozvao minutu dogovora. Patrik Kolak je izborio igrača više kad je do kraja ostalo 16 sekundi, a nakon što je jugov trener posložio napad, Toni Mozara je pogodio za slavlje. Istina, pokušao je Samir Barač, trener Primorja EB, napraviti čudo u zadnje nepune dvije sekunde. 'Nabio' je sve igrače pred Jurišića, vratar Mauro Ivan Čubranić je imao zadatak tući po golu s centra, netko će je, bila je zamisao, već skrenuti u mrežu. To se nije dogodilo. I nova erupcija oduševljenja Jugaša, kojima je riječka momčad stisnula ruku te čestitala na pobjedi.

image

Slavi klupa Juga pogodak Tonija Mozare

Tonči Vlašić/

Početak nije bio dobar za Juga – 0:2 nakon čega Hrvoje Zvono nije realizirao peterac, a riječki sastav je imao nakon toga priliku za novi pogodak. Umjesto 0:3, preokret – 3:2. Jug je vodio i 4:3 nakon čega je Primorje s dva pogotka okrenulo rezultat u svoju korist. Odgovor je stigao – 6:5 za Jug, koji je pogotkom Ivuše Burđeleza posljednju četvrtinu dočekao s pogotkom viška – 7:6. Na početku posljednje četvrtine 7:7. I onda već spomenuta obrana Jurišića za pet točno pet minute prije kraja...

image

Pet minute prije kraja četvrte četvrtine - obrana za pet - Ivan Jurišić će obraniti udarac Noe Burburana, ostalo je 7:7..

Tonči Vlašić

ZVONO TRI POGOTKA, BURĐELEZ DVA...

Hrvoje Zvono je postigao tri pogotka, Ivuša Burđelez dva, a po jedan Zvonimir Miloglav, Dominik Lončarić, Josip Tolja, Vlaho Pavlić i Toni Mozara, Ivan Jurišić je imao dvanaest obrana.

Pod vodstvom Đanija Pecotića i Miha Bobića Jug Adriatic osiguranja je pobjedu u polufinalu protiv Primorja EB izborio još s Maurom Prkočom, Markom Glavinićem, Patrikom Kolakom, Lukom Bjeloperom, Nikšom Brzicom i Brunom Bobićem. 

Seniori Juga i Jadrana su između sebe odlučivali u prvenstvu i kupu o trofeju, Jug je osvojio prvenstvo nakon što je Jadran uzeo kup. Juniori Juga i Jadrana su odlučivali ove sezone o prvenstvu, a sad će i o kupu. Jug je uzeo prvenstvo, a u nedjelju, 3. lipnja, pokušati će da ne bude kako je bilo u seniorskoj konkurenciji.

25. travanj 2024 23:13