StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Ipak se nisu svi ukrcali u zrakoplov! Jugaši nakon tri leta stigli u Španjolsku po tri boda!

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2023. - 20:57

U utorak su reprezentativci zaključili nastup u Svjetskom kupu, a već u četvrtak i petak Jug AO je odradio u Gružu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske protiv Medveščaka. S obzirom na kvalitetu suparnika, unatoč svim svojim problemima (umor i izostanci), nije imao problema. U dvije utakmice plus 21, te će igrati u polufinalu protiv boljeg HAVK Mladost - Mornar. Trenirao je večer nakon druge utakmice, zatim i u subotu, te u nedjelju.

Bio je i jutros u Gružu, a iza podne krenuo je na put. Večeras oko 20 sati stigao je u Barcelonu, i odmah po dolasku, krenuo odraditi trening u bazenu u kojem će sutra navečer, od 19.30 sati (tv-prijenos na Sportklubu), igrati utakmicu 10. kola u skupini europske Lige prvaka protiv domaćeg Astrapool Sabadell (Grad Sabadell se nalazi na rijeci Ripoll, 20 kilometara sjeverno od Barcelone). U Gružu, bilo je to 11. siječnja, pobjeda 14:10.

- Dobili smo ih, ali nisam bio zadovoljan kako smo odigrali. Želja mi je da sad prije svega odigramo dosta bolje, i trebat će ukoliko želimo ostvariti dobar rezultat – javio se jugov trener Vjeko Kobešćak nakon dolaska (slijetanja) u Španjolsku.

Na kraju se nije u zrakoplov, Jugaši su krenuli iz Čilipa, prvo do Zagreba, zatim do Beča i treći let s ciljem u Barceloni, ukrcao Filip Kržić. Ipak nije lom prsta saniran. Dogodilo se to u završnici utakmice protiv OSC-a u 9. kolu europske Lige prvaka, koja je odigrana 26. veljače. Filip je odigrao do kraja utakmicu s Mađarima, razmišljao o okupljanju reprezentacije u Zagrebu i nastupu s njom u Svjetskom kupu, ali jutro nakon boja prsta je ukazivala kako s jim nije sve u redu. Snimka je to i potvrdila.

Dakle, otpao je Kržić. Toni Popadić je nakon povratka sa Svjetskog kupa imao problem s preponom, te nije igrao protiv Medveščaka. Goran Grgurević i Toni Mozara muku muče s ramenom. Grgurević je igrao drugu protiv Medveščaka, Mozara ni jednu.

- Oni će bit u sastavu protiv Sabadella – kaže Kobešćak. Dakle, oni su u Španjolskoj. Ivan Jurišić će na vrata ukoliko ne bude mogao Popadić.

- Gledali smo u pripremi utakmice taj naš prvi ogled protiv Sabadella u Gružu, kažem, nismo dobro odigrali, a analizirali smo i neke nastupe koje je Sabadell imao nakon tog našeg prvog ogleda.

Vanjska linija (Bernat Sanahuja, Kanstantin Averka i Francisco Valera) je udarna snaga Astrapool Sabadella. Cilj je bio u prvoj utakmici svesti je na pogodak, dva, tri, a njih trojica su postigla osam od deset pogodaka svoje momčadi, i zbog toga jugov trener ističe kako nisu, unatoč pobjedi, odigrali dobro (preostala dva pogotka postigao je u prvoj utakmice za Sabadell kapetan Sergi Cabanas).

- Izgledi za pobjedu su nam svakako veći sad kod Sabadella, nego kasnije protiv Ferencvarosa i Novog Beograda u Gružu, ili Brescie u gostima – rekao je Kobešćak.

Nova pobjeda protiv Astrapool Sabadella, koji je lider španjolskog prvenstva, Jugaše bi uvelike približila Final 8, završnom turniru europske Lige prvaka.

Euroligaška križaljka

Jugaši do kraja skupine ‘B’ europske Lige prvaka: Sabadell u gostima, doma Ferencvaros i Novi Beograd, te u gostima CN Marseille i AN Brescia. Spandau 04 ide u utorak u goste Ferencvarosu, a zatim tri kod kuće za redom – CN Marseille, OSC i Sabadell, i na kraju je gost Novog Beograda.

AN Brescia ima nakon 9. kola 24 boda, Novi Beograd 22 boda, a Ferencvaros 18 bodova. Jug AO ima 14 bodova, šest više od Spandaua 04, koji je peti. CN Marseille ima 7 bodova, OSC 6 bodova, a Astrapool Sabadell 4 boda. Što još ima CN Marseille? Doma s Ferencvarosom i Jugom, u gostima kod Spandaua 04, OSC-a i Novog Beograda? OSC? Doma AN Brescia, Novi Beograd i CN Marseille, te u gostima Spandau 04 i Sabadell.

Ako Jug AO uzme sva tri boda kod Sabadella, a Spandau 04 ostane praznih ruku kod Ferencvarosa...

18. travanj 2024 14:56