StoryEditor
VaterpoloDVANAEST NAJBOLJIH |

IGRAT ĆE SE I OVE SEZONE REGIONALNA LIGA Polufinalni turniri u Beogradu i Dubrovniku, a finalni u Zagrebu

Piše Tonči Vlašić
21. prosinca 2020. - 21:34
Alex Papanastasiou (Jug Adriatic osiguranje) foto: Damir Krajač / CROPIX
Igrat će se Regionalna vaterpolska liga i ove sezone. Igrat će dvanaest klubova, i igrat će se turnirski. Bit će kratka. Neće se na kraju ogledati svatko sa svakim. Stoji kako će oni najbolji, koji na kraju budu igrali finale, odigrati po sedam utakmica na dva turnira, dok će osam od dvanaest sudionika upisati po pet utakmica na jednom turniru.

Naime, klubovi su razvrstani u dvije skupine. U svakoj je po šest klubova. Jedna skupina će igrati turnir u Beogradu, a druga u Dubrovniku. Na svakom turniru će biti jednokružni sustav, svatko sa svakim, a nakon 5. kola po dva najuspješnija će sa svakog turnira izboriti plasman na finalni turnir, koji će se 26. i 27. ožujka igrati u Zagrebu.

Termin beogradskog i dubrovačkog turnira je od 14. do 17. siječnja, a to znači kako će klubovi, koji imaju reprezentativce, nastup u Regionalnoj ligi dočekati bez treninga u kompletnom sastavu gotovo dvadesetak dana. Naime, reprezentacija je od 27. prosinca do 12. siječnja u akciji. Prvo pripreme u Zagrebu, a nakon toga završni turnir europskog dijela Svjetske lige u Debrecenu na kojem igraju i reprezentacije Grčke, Italije, Španjolske, Srbije, Francuske, Mađarske i Crne Gore.

Međutim, nitko se nije bunio na prijedlog kalendara. Očito je klubovima u ovom tmurnom vremenu zbog korone najvažnije da se igra. Još se ne znaju svi sudionici lige, točnije, tko će biti dvanaesti sudionik. Hoće li to biti riječko Primorje EB ili beogradski Partizan. Dva kluba se trebaju dogovoriti hoće li se, tko će biti dvanaesti, odlučiti u jednoj ili dvije utakmice. Uglavnom, trebaju to riješiti najkasnije do 13. siječnja jer već 14. siječnja kreću polufinalni turniri.

U Beogradu su sudionici zagrebačka Mladost, aktualni prvak, koji je zadnje dvije sezone osvajao trofej, zatim dva splitska kluba, Jadran i Mornar, pa beogradska Crvena zvezda i Šabac, a u tu skupinu će ili Partizan, ili Primorje EB.

U Gružu će uz domaćina, Jug Adriatic osiguranje, najuspješnijeg kluba u povijesti Regionalne lige sa četiri naslova, igrati još šibenski Solaris, Radnički iz Kragujevca, te tri crnogorska kluba, hercegnovski Jadran Carine, Budva i Primorac iz Kotora.
Pobjednik beogradskog turnira će prvog dana završnog turnira u Zagrebu, 26. ožujka, igrati protiv drugoplasiranog sastava dubrovačkog turnira, a pobjednik dubrovačkog turnira za finale igra protiv drugog s beogradskog turnira. Pobjednika 13. izdanja Regionalne lige dobit ćemo 27. ožujka. 

Jugaši su bili najbolji prve sezone, 2009., zatim 2016., 2017. i 2018. godine, riječko Primorje je osvajalo trofej tri puta (2013., 2014. i 2015. godine), dva naslova kao i Mladost ima hercegnovski Jadran (2010. i 2011.), dok je jednom pobjednik bio talijanski PRO Recco (2012. godine). 
 

Izdvojeno

03. ožujak 2021 01:56