StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/REPREZENTACIJA

HVALA, PAVIĆU! Tucak odabrao četrnaestoricu za Grčku

10. studenog 2016. - 21:58

Kreće nova sezona Svjetske lige. Hrvatske je u skupini 'B' s Grčkom, Nizozemskom i Francuskom. Samo će pobjednik skupine na završni turnir, a 1. kolo donosi prvo poluvrijeme odluke o pobjedniku skupine: Hrvatska u Rijeci dočekuje Grčku. Utakmica se igra u utorak, 15. studenoga na Kantridi u 20.15 sati.

U 2. kolu Hrvatska je gost Francuske u Montpellieru (6. prosinca), a u 3. kolu Nizozemske u Eindhovenu (10. siječnja 2017.). U 4. kolu pada odluka, tko je pobjednik skupine: Grčka 14. veljače 2017. dočekuje Hrvatsku. U 5. kolu 14. ožujka 2017.  Hrvatska će ugostiti Francusku, a u posljednjem, 6. kolu 11. travnja 2017. Nizozemsku.

U skupini 'A' su Rumunjska, Njemačka, Slovačka i Srbija, branitelj naslova, a u skupini 'C' Gruzija, Italija i Rusija. Od natjecanja su odustale Mađarska, Crna Gora i Španjolska. Dužina terena se vraća na staro, s 25 na 30 metara.

Utakmica s Grčkom je prva akcija nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru gdje je Hrvatska osvojila srebrnu medalju. Od reprezentacije se oprostio vratar i kapetan Josip Pavić.

- Ne mogu reći da je to zauvijek i da me više nikad neće biti u reprezentaciji, ali kako sada stvari stoje da. Ostajem na raspolaganju momčadi i izborniku ako se, ne daj Bože, bilo što zakomplicira, ali načelo je ovo moj oproštaj. Imamo sjajne mlade vratare koji dolaze. Vapim za konačno malo više odmora ljeti s obitelji - rekao je 34-godišnji Pavić.

Tucak je za Grčku uz vratara Jug CO Marka Bijača pozvao Ivana Marcelića, vratara HAVK Mladost, zatim dvojicu centara: Luku Lončara (Jug CO) i Ivana Krapića (Asquachiara) te braniče: Andra Bušlju (Olympiakos), Marka Macana (Jug CO) i Ivana Buljubašića (Primorje EB) te od vanjskih: Sandra Sukna (PRO Recco), Luku Bukića (HAVK Mladost), Lorena Fatovića (Jug CO), Mara Jokovića (Jug CO), Xavi Garciu (Jug CO), Anđela Šetku (Roma) i Ivana Domagoja Zovića (HAVK Mladost).

- Ovom utakmicom i službeno započinjemo novi ciklus u kojem su ciljevi, kao i uvijek pokušaj osvajanja medalje, i to naravno, ako je moguće, one zlatne. Kao što smo već rekli nakon Rija, kostur reprezentacije, odnosno njezin veći dio i dalje ostaje na okupu, te smatram da s velikim optimizmom možemo očekivati svako veliko natjecanje. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena svakom igraču s hrvatskom putovnicom koji svojom igrom i ponašanjem zaslužuje igrati u reprezentaciji – istaknuo je Tucak.

17. travanj 2024 00:55