StoryEditor
VaterpoloZAVRŠEN EURO |

HRVATSKA ŠESTA NA MALTI Priznanje Maru Savinoviću, dubrovački sudac sudio na kraju odluku o prvaku Europe!

Piše Tonči Vlašić
19. rujna 2021. - 21:06
Maro Savinović, međunarodni vaterpolski sudac iz DubrovnikaTonči Vlašić

Maro Savinović je na Malti sudio utakmice Europskog prvenstva za igrače do 17 godina. Bio je uz rub bazena svaki dan. Prva tri dana Eura sudio je utakmice u skupinama. Prvog dana ogled Gruzije i Grčke, drugog dana Ukrajine i Italije, a trećeg dana Crne Gore i Italije. Zatim u osmini finala ogled Grčke i Rumunjske, dan poslije četvrtfinale između Grčke i Crne Gore, a kako Hrvatska nije ušla među četiri najbolja, sudio je potom i najvažnije utakmice završnice - polufinale između Srbije i Mađarske, te sad i veliko finale u kojem je Srbija sa 10:6 dobila Grčku.

Broncu je osvojila Mađarska 13:12 pobjedom protiv Španjolske u utakmici za treće mjesto, naši su sa 14:12 izgubili od Crne Gore u utakmici za peto mjesto dok je Nizozemska u utakmici za sedmo mjesto s 11:9 svladala Italiju.

image
Maro Savinović, vaterpolski sudac iz Dubrovnika
Tonči Vlašić

Hrvatska je prosula pobjedu na startu prvenstva protiv Španjolske, vodila sa 7:6, imala peterac i igrača više, ali izgubila sa 8:7, te je ostala bez prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u četvrtfinale, a što je donosilo lakšeg suparnika u borbi za polufinale. Nakon poraza na startu pobjedama protiv Malte i Rumunjske stigla je do drugog mjesta u skupini, igrala je osminu finala protiv slabašne Gruzije, ostvarila novu pobjedu, ali u četvrtfinalu je čekala Mađarska, koja je bila pobjednik svoje skupine, i koja je pokazala puno više u utakmici koja je odlučivala tko će doći, a tko ne u priliku boriti se za medalju.

U sastavu Hrvatske na EP-u bila su petorica igrača iz Dubrovačko-neretvanske županije, dvojica Korčulana, Toni Mozara i Marin Čumbelić, te trojica Dubrovčana, Ivuša Burđelez, Patrik Kolak i Josip Tolja. Četvorica su igrala protiv Crne Gore u utakmici za peto mjesto, i sva četvorica su se upisala u strijelce, Mozara i Kolak su po četiri puta tresli mrežu suparnika, a Burđelez i Čumbelić po jednom. 

Pomoćnik izbornika Hrvoja Hrestaka bio je Dubrovčanin Frano Vićan. 

image
Hrvatska reprezentacija do 17 godina u kvalifikacijama za EP na Korčuli krajem lipnja 2021. godine
Tonči Vlašić

item - id = 1128499
related id = 0 -> 1136653
related id = 1 -> 1135836
21. listopad 2021 11:46