StoryEditorOCM
VaterpoloŽDRIJEB SKUPINA KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA VATERPOLISTA ZA OLIMPIJSKE IGRE

HRVATSKA DOZNALA SUPARNIKE U SKUPINI Je li netko u FINA-i pobrkao lončiće?

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2020. - 15:33
Venues Gold medal Match HUN - Hungary (white caps) Vs. ESP - Spain (blue caps) Men Budapest 26/01/2020 Duna Arena XXXIV LEN European Water Polo Championships 2020 Photo ©Pasquale Mesiano/Deepbluemedia/InsidefotoPasquale Mesiano/Deepbluemedia/Insidefoto
Njemačka ili Crna Gora iz druge jakosne skupine – na kraju smo voljom ždrijeba dobili Njemačku, Brazil ili Rusija iz treće jakosne skupine – dobili smo Rusiju, ali na kraju su obje reprezentacije iz četvrtog 'šešira' (Kanada i Gruzija) 'pobjegle' od Hrvatske s kojoj su u skupini završile obje reprezentacije iz petog 'šešira' (Argentina i Nizozemska). Je li netko pobrkao lončiće na ždrijebu, ne znamo, ali FINA je uoči ždrijeba odredila jakosne skupine na osnovu rankinga, a sad je ispalo drugačije, barem kad su u pitanju četvrta i peta jakosna skupina. Na kraju je u svaku skupinu iz šeste jakosne skupine otišla po jedna reprezentacije iz Azije, koja, još se ne zna. 

U Rotterdamu se od 22. do 29. ožujka dijele tri olimpijske vize. Hrvatski vaterpolisti igrat će u skupini 'B' kvalifikacijskog turnira s domaćinom, Nizozemskom, zatim Rusijom, Njemačkom, Argentinom te predstavnikom iz Azije. U skupini 'A' su Gruzija, predstavnik Azije, Kanada, Brazil, Crna Gora i Grčka. Svatko sa svakim u skupini nakon čega će četiri najbolja iz svake skupine igrati u četvrtfinalu (prvi iz A' protiv četvrtog iz B, drugi iz A protiv trećeg iz B, itd).

Što se tiče ždrijeba - Znali smo kako nam suparnik u skupini ne može biti Grčka, koja je bila s nama u prvoj jakosnoj skupini. Najveća je dilema bila – biti u skupini s Crnom Gorom ili ne.

- Priželjkivali smo da budemo u skupini s Crnom Gorom kako u polufinalu ne bi igrali protiv njih ili Grčke, a ovako, ako ne bude iznenađenja, u polufinalu nas čeka ili Crna Gora ili Grčka. Ali, to što je Crna Gora nije s nama u skupini, to ne mijenja previše. Naš cilj se zna. Plasirati se na Olimpijske igre, a za to moramo u Rotterdamu biti među tri najbolja – prva je reakcija našeg reprezentativnog vratara Marka Bijača na ždrijeb skupina kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

- Nama je cilj plasirati se na Olimpijske igre. Igračima sam u svlačionici uoči utakmice u Varaždinu protiv Nizozemske u Svjetskoj ligi rekao tko su nam suparnici u skupini, te naglasio kako je nama svejedno tko je suparnik. Znamo koji nam je cilj, što nas čeka, i što moramo napraviti. Što se tiče Crne Gore, nju bi, da smo je izvukli u skupini, opet morali dobiti u skupini kako bi u polufinalu izbjegli Grčku - rekao je naš izbornik Ivica Tucak. 
25. travanj 2024 00:16