StoryEditorOCM
VaterpoloJUGAŠICE U REPREZENTACIJI

Hrvatska bez poraza u drugom krugu... Lana Korač brani, a Nina Jazvin, Mara Fox i Nika Alamat tresu mreže na Svjetskom kadetskom prvenstvu

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2022. - 20:17

Svjetsko prvenstvo su otvorile porazima od Italije i Mađarske, od dvije reprezentacije koje se u ženskom vaterpolu, u svim uzrastima, bore na svakom natjecanju za medalje, a zatim ih je čekala u zadnjem kolu prvog kruga Tursku, ako pobijede, idu u drugi krug, ostaju u igri za lijep plasman. Uspjele su.

Na startu drugog kruga, u koji nisu donijele (prenijele) niti bod, odigrale su 6:6 sa Španjolskom, ugodno iznenadile, i taj suparnik je vrh (brončani s prethodnog SP-a), a nakon toga 7:7 s Izraelom, koji je u drugi krug, za razliku od naših, prenio dva boda, te je Hrvatskoj igrala samo pobjeda.

Hrvatska je non stop u bitci za četvrtfinale lovila Izrael, 29 sekundi prije kraja je izjednačila na 7:7. Nije uspjela doći u priliku za novi pogodak, točnije, za to nije bilo vremena jer je suparnik znao potrošiti vrijeme za napad, sačuvati loptu. Ali, prilike za vodstvo bilo je prije toga…

I tako, unatoč tome što su bez poraza u drugom krugu, ipak ništa od plasmana u četvrtfinale, te će naše u konačnici razigravati za poredak od 9. do 12. mjesta u Grčkoj. Tako je to kad u skupini prvog kruga za suparnike imaš dvije reprezentacije iz vrha.

Ipak, hrvatske vaterpolistice nisu više kanta za napucavanje u mlađim uzrastima, a tome je doprinio između ostalog i dobar rad u Ženskom vaterpolskom klubu Jug. Naime, čak četiri Jugašice su u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske na SP-u u Grčkoj: Lana Kovač brani, a Nina Jazvin, Mara Fox i Nika Alamat tresu mreže.

24. travanj 2024 22:19