StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA TROFEJ

Hoće li Jugašice osvojiti duplu krunu? Prvakinje su za pet otvorile nastup u Kupu

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2023. - 14:30

Nastavljaju kadetkinje Juga s pobjedama. Krajem prošle godine osvojile su naslov prvakinja ostvarivši sve četiri pobjede na završnom turniru. Sad su na startu završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se ovog vikenda igra u Gružu, nadigrale zagrebačku Mladost sa 17:6, dok je u drugoj utakmici 1. kola splitski Jadran s 10:4 svladao gradskog rivala, POŠK 1937.

Nina Jazvin je potpisala vodstvo Juga 2:0, postigla je prva četiri pogotka protiv Mladosti (3:1, pa 4:1), a nakon toga za 5:2 Mara Moretti, pa Iskra Antunović… Uglavnom, nije bilo dileme tko je bolji. Konačni rezultat to potvrđuje. Jazvin je ogled zaključila sa šest pogodaka uz samo jedan promašaj, Moretti je četiri puta zatresla mrežu Mladosti. Zatim, po dva puta Nea Matičević i Josipa Beatović, a osim Antunović po jednom još Ivona Vlašić i Lući Mojaš. Još su pod vodstvom Siniše Zonića i Martine Nadilo igrale Ema Hanza, Nina Arbulić, Mia Favro, Dora Matičević, Laura Nedić i Andrea Stjepović.

Još jedom će ove subote Jugašice u akciju, i to od 20 sati kad igraju protiv splitskog Jadrana. Prije toga će se ogledati Mladost i POŠK 1937., dok se zadnje kolo igra u nedjelju, 4. lipnja (Jadran Split – Mladost, te POŠK 1937. – Jug).

20. travanj 2024 04:01