StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA |

GUŽVA U GRUŽU OD ČETVRTKA DO NEDJELJE Jugaši love Final four RL, Vjeko Kobeščak: Protiv niti jedne momčadi neće biti lako!

Piše Tonči Vlašić
14. siječnja 2021. - 10:19

Kreće trinaesto izdanje Regionalne vaterpolske lige. Za trofej će se boriti dvanaest klubova, i to turnirski. Bit će ovo najkraća liga u povijesti. Na kraju se neće ogledati svatko sa svakim. Tko budu igrao finale upisat će po sedam utakmica, dok će osam klubova, koji ne uspiju izboriti završni turnir, odigrati po pet utakmica.

Dvije su kvalifikacijske skupine s po šest klubova, jedna u Beogradu, druga u Dubrovniku, a nakon 5. kola po dva najuspješnija će sa svakog turnira izboriti plasman na finalni turnir, koji će se 26. i 27. ožujka igrati u Zagrebu.

U Beogradu su sudionici zagrebačka Mladost, aktualni prvak, koja je zadnje dvije sezone osvajala trofej, zatim splitski Jadran, riječko Primorje, te tri srpska kluba: Crvena zvezda, Partizan i Šabac, dok će u Gružu uz domaćina, Jug Adriatic osiguranje, nastupiti još šibenski Solaris, zatim Radnički, te tri crnogorska sastava: hercegnovski Jadran Carine, Primorac iz Kotora i Budva.

- Bit će to dobar turnir u Gružu. Nama će najveći konkurenti za prva dva mjesta biti Radnički, Jadran i Primorac, ali ni Solaris, a ni Budva nisu momčad protiv kojih smije biti opuštanja. Dosta je reprezentativaca u momčadima. Jesmo favoriti, i po statusu, i zbog toga jer smo domaćini, i zbog kvalitete, ali protiv niti jedne momčadi neće biti lako. Ove sezone smo osuđeni na ovakav način igranja, turnirski. Zatim, zbog nastupa reprezentacije, kao i svi drugi koji imaju reprezentativce, nismo mogli biti kompletni u zadnje vrijeme. U utorak navečer smo se okupili, a 48 sati poslije čeka nas hercegnovski Jadran, koji je također imao nekoliko reprezentativaca na kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu. Žuvela nam je upitan za cijeli turnir, a Tomasević za prvu utakmicu. Imat ćemo u kratkom vremenu za odigrati pet utakmica protiv kvalitetnih momčadi. Kakvi ćemo biti, teško je reći, ali očekujem kako ćemo ostvariti cilj, a to je plasman na završni turnir – rekao je Jugov trener Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

image
Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja foto: Tonči Vlašić

Jugaši su najuspješniji klub u proteklih dvanaest izdanja Regionalne lige. Četiri puta su osvajali trofej, a sedam puta bili doprvaci. Zadnje dvije sezone su gubili finale od zagrebačke Mladosti. Tri puta je pobjednik bilo riječko Primorje, hercegnovski Jadran i zagrebačka Mladost su slavili po dva puta, a jednom PRO Recco. 

Pobjednik beogradskog turnira će prvog dana završnog turnira u Zagrebu, 26. ožujka, igrati protiv drugoplasiranog sastava dubrovačkog turnira, a pobjednik dubrovačkog turnira za finale igra protiv drugog s beogradskog turnira.

Turnir u Gružu, koji traje do nedjelje, 17. siječnja, otvaraju u četvrtak, 14. siječnja u 17 sati Jug Adriatic osiguranje i Jadran Carine (HN). Potom od 18.50 sati igraju Radnički i Budva, te od 20.40 sati Primorac i Solaris. 

23. travanj 2024 07:36