StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/JUGAŠI PROTIV BUDVE NA STARTU NOVE SEZONE

GRUŽ U 19 SATI Kobešćak: 'Ne bježimo od uloge favorita, ali to morati opravdati igrama u bazenu'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
19. listopada 2016. - 12:17

Maro Joković je iz peterca izjednačio na 1:1 nakon pet minuta i 53 sekunde igre protiv Mornara BS u Gružu u susretu 1. kola Regionalne lige u sezoni 2015./16. (Jug CO je na kraju bio bolji s 10:4), a Felipe Perrone je realizirao peterac 11 sekundi prije kraja utakmice finala Lige prvaka u Budimpešti protiv Olympiacosa za konačnih 6:4, povijesni trijumf dubrovačkog kluba koji je prvi put prvak Europe izvan svog dvorišta.

Tko će u novoj sezoni postići prvi pogodak za Jug CO doznat ćemo večeras kad momčad trenera Vjeka Kobešćaka igra u Gružu protiv Budve susret 1. kola Regionalne lige, a tko će postići posljednji pogodak u sezoni 2016./17., po svemu sudeći trebat ćemo pričekati opet završni turnir najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Točno 137 dana nakon finala za pamćenje protiv Olympiacosa, Jugaši kreću u sezonu u kojoj imaju priliku čak nadmašiti prethodnu, koja je najuspješnija u povijesti kluba. Naime, nikad prije u jednoj sezoni Jug CO nije osvojio čak četiri trofeja, a zahvaljujući posljednjem trijumfu, osvajanju naslova prvaka Europe, ima u novoj sezoni priliku osvojiti pet! Čeka ga početkom prosinca ogled s talijanskom Bresciom, koja je osvojila Eurokup, za trofej pobjednika Europskog Superkupa.

U prosincu se dijeli i trofej pobjednika Kupa Hrvatske (bude li Jug CO uspješan u europskom Superkupu i Kupu Hrvatske, eto prilike nadmašiti 2006. godinu, jedinu godinu u povijesti kluba u kojoj su osvojena četiri trofeja. Ove kalendarske godine Jug je  osvajao Regionalnu ligu, naslov prvaka Hrvatske i naslov prvaka Europe).

Jugaši su izraziti favoriti u Regionalnoj ligi, ali i Kupu Hrvatske te prvenstvu Hrvatske. Jedini pravi konkurent protekle (i proteklih) sezona, riječko Primorje, nije više tako jak, a nitko drugi nije skočio. Jug CO dočekuje novu sezonu sa svim igračima, koji su igrali finale Lige prvaka protiv Olympiacosa.

- Ne bježimo od uloge favorita, ali to morati opravdati igrama u bazenu – rekao je Kobešćak za klupsku stranicu.

Marko Bijač, Marko Macan, Paulo Obradović i Jacob Merčep su bili proteklih dana na popisu ozlijeđenih (bolesnih) igrača. Tko će od njih igrati večeras protiv Budve, a tko ne, po svemu sudeći doznat ćemo pred sam početak prve Jugove utakmice u novoj sezoni. Kobešćak ima na raspolaganju ukupno 23 igrača.

Utakmica Jug CO – Budva, kojom će se zaključiti 1. kolo Regionalne lige, igra se u Gružu ove srijede s početkom u 19 sati. Ukupno je devet klubova u sezoni 2016./17. u Prvoj Triglav Regionalnoj ligi (rezultati 1. kola: Partizan Beograd – Mornar BS 9:8, Jadran Herceg Novi – Vojvodina 9:5 te Primorje EB – Jadran Split 10:5, slobodna je bila Mladost).

 

25. travanj 2024 16:59