StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA, 18. KOLO: JUG CO - CRVENA ZVEZDA

GRUŽ OD 19 SATI Neće se valjda Crvena zvezda hvaliti na kraju sezone?

20. ožujka 2019. - 10:54
Spušta se zastor na ligaški dio regionalne lige. Za kraj Jugu u goste dolazi Crvena zvezda, a kako Xavi Garcia, Maro Joković i ekipa nisu i ove godine ugrabili najbolju poziciju, to bi bilo sve što se tiče regionalne lige ove sezone u Gružu. Mladost je uzela jedinicu te će ona biti domaćin završnog turnira. Na Savi će Jugaši braniti naslov pobjednika, pokušati četvrti put uzastopno, a peti put ukupno osvojiti regionalnu ligu. Final four se igra 19. i 20. travnja. Tko protiv koga već se zna, zadnje kolo o tome ne odlučuje. Dakle, prvog dana u Zagrebu igraju Mladost – Jadran Split te Jadran Carine Herceg Novi – Jug Croatia osiguranje. Dan poslije se dijele pokali i medalje.

Unatrag desetak dana bilo je pitanje hoće li Jugaši igrati s Crvenom zvezdom u Gružu, točnije, hoće li uopće igrati utakmicu zadnjeg kola. Nastavak regionalne lige je došao u pitanje nakon incidenta na splitskoj rivi kad su napadnuti igrači Crvene zvezde, te ultimatuma Vaterpolskog saveza Srbije da njegovi klubovi više ne igraju u Splitu, točnije, da ne igraju u krugu od 200 kilometara od Splita. Međutim, sve se riješilo na sastanku Upravnog odbora regionalne lige u Sisku početkom prošlog tjedna. Nakon njega je prvi i glavni zaključak glasio: jednoglasno - regionalna liga se nastavlja. Drugi: Crvena zvezda će igrati u Splitu, ima se dogovoriti s Mornarom BS i OVK POŠK kad će odraditi zaostatak. Nitko nakon sastanka nije više spominjao ultimatum.

I tako je Crvena zvezda večeras u Gružu, a Crvena zvezda je uz Mladost jedina ove sezone uspjela dobiti Juga. Bilo je to prvih dana 2019. godine kad su mnogi po nekoliko puta provjeravali rezultat iz Beograda, mislili kako je netko krivo upisao rezultat. Međutim, nije. Bilo je 11:10 za Crvenu zvezdu, koja prije toga, a i poslije toga nije uspjela izbjeći poraz od niti jedne druge momčadi iz gornjeg doma regionalne lige, kvinteta najboljih. 

Jug je u Kupu Hrvatske dobio sve utakmice i osvojio trofej, u europskoj Ligi prvaka je gotovo savršen, jedino je Olympiacos, aktualni europski prvak, uspio izbjeći poraz, i to u svom domu osvojiti bod!, a u regionalnoj ligi dva remija (Jadran Split kod kuće te Mladost na Savi), te već spomenuta dva poraza (Mladost u Gružu i Crvena zvezda u Beogradu).

Neće valjda na kraju – ako Jug uspije obraniti naslov, i to u finalu bude bolji od Mladosti usred Zagreba – Crvena zvezda biti jedina koja će se moći pohvaliti kako nije izgubila ove sezone od hrvatskog prvaka?

Utakmica Jug CO – Crvena zvezda počinje u Gružu u 19 sati.
18. travanj 2024 18:52