StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

FINAL KIDS Jugaši četvrti, Barceloni bronca

27. svibnja 2017. - 15:11

Nisu uspjeli mlađi juniori Jug Croatia osiguranja pobjedom zaključiiti nastup na Final Kids-u, međunarodnom turniru, koji se igrao u sklopu završnog turnira europske vaterpolske Lige prvaka te tako osvojiti brončanu medalju. U utakmici za treće mjesto, koja je odigrana na glavnom plivalištu Duna Arene, izgubili su od Barcelone s 8:4.

Tri uvjerljive pobjede u skupini ostvarili su Jugaši na Final Kids-u. Nakon toga su poraženi u polufinalu od FTC-a i na kraju u utakmici za treće mjesto od Barcelone. U konkurenciji dvanaest sastava zauzeli su četvrto mjesto. Činjenica kako su igrali čak tri utakmice u petak u svega pet i pol sati, i to su odmah po završetku posljednje utakmice u skupini igrali polufinale, govori kako se organizatori ovaj put nisu iskazali.

Potom, Final Kids je zamišljen da u njemu nastupe mlađi uzrasti klubova sudionika završnog turnira, Final Six-a, europske Lige prvaka, ali to na kraju nije slučaj. Olympiacos, PRO Recco i Brescia nisu igrali Final Kids.

U utakmici za treće mjesto Luka Stahor je postigao dva pogotka protiv Barcelone, a po jedan Leo Cukrov i Lukša Gavranić. Još su pod vodstvom trenera Miha Bobića za Jug CO u Budimpešti igrali: Ivan Jurišić, Mateo Miletić, Dorijan Raguž, Marko Puljić, Ivan Vukojević, Ilar Savinović, Roberto Radić, Đino Filippi, Ivan Špetić, Nikola Kolanović, Kristijan Raguž i Đino Franić

18. travanj 2024 23:07