StoryEditorOCM
VaterpoloJUGOV REPREZENTATIVAC IZVAN STROJA

Filip Kržić morao otkazati izborniku: ‘Kažu liječnici, sreća da nije puknuo u zglobu. Trebao bih idući tjedan početi s treninzima. Naravno, neću odmah moći...‘

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2023. - 10:23

Šteta, sad kad ga je krenulo, mora na ‘klupu’. Filip Kržić je bio na popisu izbornika Ivice Tucka za nastup u novom natjecanju, Svjetskom kupu, turniru koji će se igrati na Savi, ali protiv OSC-a, u zadnjoj utakmici Juga uoči reprezentativne stanke, ozlijedio se, te ništa od novog nastupa u kapici s kockicama’.

- Dogodilo se to dvije, tri minute prije kraja utakmice s OSC-om. Nije me boljelo, te sam odigrao utakmicu do kraja. Nisam ni nakon utakmice mislio kako je ozljeda teška, a kamo li kako je pukao prst, međutim, kad sam se ujutro probudio, prst natekao. Pomodrio. Pošao sam ga snimit. Kažu, sreća da nije puknuo u zglobu... – priča Filip Kržić, jugova devetka.

Javio se nakon toga izborniku, te neće put Zagreba. Ostaje doma. Što kažu liječnici, kad će moći trenirati, a kad igrati? Iduća utakmica Juga je 21. ožujka protiv Sabadella u Ligi prvaka.

- U ponedjeljak bi trebao početi trenirati, plivati. Naravno, neću odmah moći raditi s loptom. Ali, rekli su mi kako bi mogao biti spreman baš za tu utakmicu u Španjolskoj protiv Sabadella.

image

To se ne zaboravlja - Loren Fatović, Filip Kržić, Toni Popadić, Marko Žuvela i Marko Bijač s bandjerom svetog Vlaha, i zlatom oko vrata na Europskom prvenstvu u Splitu 2022. godine

Dva pogotka je ugradio u 13:8 pobjedu protiv OSC-a, koja je vratila osmijeh na lice svih u Gružu, rastjerala tmurne oblake koji su se nadvili nad kućom hrvatskog prvaka, i vlasnika preostala dva domaće trofeja, nakon čak tri poraza u prethodne četiri domaće utakmice, onog bolnog euroligaškog poraza od Spandaua 04, zatim izgubljenih bitaka u Regionalnoj ligi prvo od Novog Beograda i od zagrebačke Mladosti u utakmici u kojoj su primili čak 18 pogodaka.

- Nije lijepo, pogotovo taj poraz od Mladosti, to sigurno, ali ništa neobično kad se igra puno utakmica. Digli smo se protiv Novog Beograda, odigrali jednu baš dobru utakmicu protiv momčadi čiji su izgledi za osvajanje naslova prvaka Europe baš veliki, a što se tiče poraza od Mladosti, naš loš ulazak u tu utakmicu, jutro nakon poraza od branitelja naslova i europskog doprvaka, rezultirao je tome. Naravno, takvo što se ne smije događat. Međutim, ako ćemo gledat na čemu smo, oba trofeja koja su se dijelila do danas smo osvojili, osigurali smo nastup na završnom turniru Regionalne lige, dakle, i taj smo cilj ispunili, a tu smo što se tiče plasmana na završni turnir europske Lige prvaka, te nas još čeka borba za naslov prvaka Hrvatske. Recimo, ako smo imali pravo na neki poraz, to smo ispucali. Više nemamo. Međutim, nemamo za čime žaliti do sad, a to je najvažnije. Kažem, sve što smo zacrtali, to smo ostvarili – istaknuo je Kržić, koji je ove sezone u europskoj Ligi prvaka postigao 7 pogodaka, 19 u domaćem prvenstvu...

 

20. travanj 2024 17:41