StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 6. KOLO: JUG CO - HAVK MLADOST (GRUŽ, 20.30 SATI)

EVO IH OPET Kobešćak nije brisao ploču, Joković: 'Želja nam je nastaviti naš sjajan niz u europskoj Ligi prvaka!'

9. siječnja 2019. - 13:29
Zaključili su 2018., a sad otvaraju 2019. godinu. I to na istom mjestu. U Gružu. Prije 17 dana su se 'tukli' za prvi trofej u sezoni – Kup Hrvatske, a večeras će od 20.30 sati za tri boda u skupini 'B' europske Lige prvaka.

- Bilo je nekoliko dana odmora, ne previše. Već 2. siječnja smo trenirali. S obzirom na fizičko opuštanje, radili smo da se 'vratimo', budemo kakvi smo bili prije 17 dana. Na tome smo malo više radili - rekao je Maro Joković, Jugova 'petica'.

Ploču u dvorani za sastanke Jugov trener Vjeko Kobešćak nije trebao brisati. Opet Mladost.

- Podsjetili smo se na finalnu utakmicu. Neki detalji. Ništa posebno. Sve se zna. Zar ne?

Pred njima je četvrti ovosezonski ogled. Nakon što je Mladost dobila prvi, i to usred Gruža, iduća dva su pripala Jugašima, koji su na 1:1 u pobjedama izjednačili na Savi u kvalifikacijama Kupa, a poveli s 2:1 kod kuće pobijedivši s 8:7 Mladost u finalu.

- To je statistika, i to ne igra večeras. Nama je želja nastaviti naš sjajan niz u skupini europske Lige prvaka. Bilo bi super ostvariti i šestu pobjedu u nizu te imati i dalje stopostotan učinak.

Je li Jug CO ikad nanizao u najelitnijem europskom klupskom natjecanju šest pobjeda?

- Uvijek smo imali sjajne suparnike u skupini. Uistinu se ne sjećam.

Prvi trofej je osvojen. Je li zbog toga sad lakše?

- Kupili smo mir, ali, evo, odmah važna utakmica. Čeka nas u prvoj utakmici u novoj godini utakmica u kojoj je opasan suparnik, u kojoj smo domaćini, i u kojoj su ulog važni bodovi.

Prvi ogled je završio dva razlike za Mladost, preostala dva pogodak za Juga.

- Da. svaka je utakmica bila na nož. Ali, ponavljam. To je bilo. To je sad statistika. Nema pravila. Ne znači kako će i ova utakmica biti ista.

Joković i ekipa bi voljeli da sve bude kako je bilo prije deset godina, posljednjih dana 2008., kad je prvi put u Dubrovniku odigran Final four Kupa Hrvatske. I tada je Jug CO u finalu dobio Mladost, ali tada sa čak 16:8. Tko se ne sjeća pogotka kojeg je baš Joković postigao kad je udarcem iz svoje polovice iznenadio Josipa Pavića na vratima zagrebačkog sastava. Joković je i prije 17 dana bio sjajan. Izabran je za najboljeg igrača završnog turnira Kupa Hrvatske 2018. godine.

- Naravno da se sjećam tog pogotka, a što se tiče laskavog naslova, najvažnije je da smo mi osvojili trofej te na najljepši mogući način zaključili 2018. godinu. Jesam li zadržao formu s finalnog turnira Kupa Hrvatske? Ha, to ćemo vidjeti. Nećete na odgovor morati čekati puno. Vidjet ćemo već nakon prva dva napada, ha,ha, ha.
Odličan i jedan i drugi Miloš
Jesu li igrači na koje treba posebno pripaziti isti oni koji su bili i prije prvog ovosezonskog ogleda s Mladosti?

- Lovre Miloš se nametnuo ove sezone kao lider Mladosti. Odličan u napadu, ali i u obrani. Na njega treba sad više pažnje usmjeriti. Cosmin Radu je unatoč godinama i dalje sjajan. Ivan Marcelić zna 'izluditi' protivnika svojim obranama. Uspio je to i u kapici reprezentacije. Miloš Ćuk je bio ozlijeđen, ali to je vrhunski igrač. Četvorka je to koja 'nosi' Mladost – podvukao je Joković.

Mladost je 'čupala kosu' nakon izgubljenog finala Kupa Hrvatske. Bila je vraški blizu trofeja. Povela je u posljednjoj četvrtini, potom primila dva pogotka, posljednji iz peterca te izgubila, a Jug CO podigao pokal pobjednika Kupa Hrvatske. Prvi ogled u Gružu, tada za bodove u Triglav regionalnoj ligi, Mladost je dobila s 9:7. Žapci su jači nego prošle sezone, dosta jači. Opasniji.
Jug svih 15!
POREDAK
1. Jug CO 15 bodova, 
2. BPM Sport Management 10 bodova, 3. Olympiacos 8 bodova, 4. HAVK Mladost 8 bodova, 5. Szolnoki 5 bodova, 6. Spandau 04 4 boda, 7. Jadran Split 3 boda, 8. WASPO Hannover 2 boda.

Raspored 6. kola, srijeda, 9. siječnja 2019. godine, Busto Arsizio: BPM Sport Managment - Spandau 04 (18 sati), Pirej: Olympiacos - Jadran Split (19 sati), Szolnok: Szolnoki - WASPO Hannover (19 sati), Dubrovnik: Jug CO - HAVK Mladost (20.30 sati).

20. travanj 2024 12:09