StoryEditorOCM
VaterpoloTROFEJNI IGRAČ, TROFEJNI TRENER

Novo slavlje Elvisa Fatovića s CNA Barcelonetom, projurio do pokala španjolskog Kupa kralja!

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2022. - 19:31

Vratio se u ljeto prošle godine Elvis Fatović klupskim obvezama, gotovo deset godina je imao izborničke.

- Zaželio sam se utakmica svakih sedam dana, pa i češće – rekao je nakon što se oprostio od klupe reprezentacije Australije na kojoj je bio od prvih dana 2013. godine. Prije toga, a nakon što je krajem 2011. napustio klupu Juga, Elvis je bio na klupi hrvatske reprezentacije. Pomagao je Ratku Rudiću, ne od tad, radio je to i dok je vodio Juga. U toj ulozi, pomoćnika, pamti dva velika uspjeha – 2010. Hrvatska prvak Europe, a 2012. olimpijski pobjednik.

Uglavnom, preuzeo je prije pet mjeseci Elvis CNA Barcelonetu. Uzeo je s njom na startu sezone prvo Kup Catalunya, a zatim španjolski Super kup. Oba puta je dobio u utakmici odluke gradskog rivala, Barcelonu. Sad je stigao do novog trofeja. CNA Barceloneta je osvojila i španjolski Kup kralja, i to deseti put za redom, a osamnaesti put ukupno. Barcelona je ovaj put stradala u polufinalu, a u finalu je Fatovićeva momčad dobila domaćina završnog turnira, Sabadella. Je li bilo zanimljivo? U četvrtfinalu i polufinalu je slavio sa šest razlike, a u finalu sa sedam.

Šest trofeja je Elvis osvojio kao trener Juga, tri prvenstva Hrvatske, dva kupa Hrvatske i Regionalnu ligu, sad (već) tri s CNA Barcelonetom. Još će do kraja sezone loviti dva – naslov prvaka Španjolske, te naslov prvaka Europe. Prvi mu je imperativ, drugi mu je želja.

BULIKAN KLUPSKIH TROFEJA

Elvis Fatović je u više od 20 godina svoje igračke karijere osvojio brojne trofeje, dva sa zagrebačkom Mladosti, domaće prvenstvo i kup, a sve ostalo s Jugom. Kao kapetan Juga podizao je između ostalog dva puta pokal klupskog prvaka Europe, podigao je prije toga europski LEN-a kup, zatim europski Superkup, osvojio je ukupno 19 domaćih trofeja. Igračku karijeru je zaključio 2007., a potom počeo trenersku.

20. travanj 2024 02:57