StoryEditorOCM
VaterpoloGRANDE PORTIERE |

DUBROVČANIN SLAVI, ŽUPLJANIN OSTAO PRAZNIH RUKU Marko Bijač zaustavio Mara Jokovića u finalu Kupa Italije: ‘Moj treći trofej s PRO Reccom!‘

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2021. - 21:08

PRO Recco je odlično otvorio finale Kupa Italije. Nakon prve četvrtine vodio s 5:1, na poluvremenu s 9:3, početkom posljednje četvrtine postigao pogodak za 11:5. Tad je krenula AN Brescia. Nanizala je pet pogodaka, imala napad za izjednačenje. Tukao je u posljednjim trenucima četvrte četvrtine Angelos Vlachopoulos, ali je Marko Bijač obranio njegov udarac, te je moglo početi slavlje PRO Recca. 

- Stvarno smo se dobro pripremali za nastup na završnom turniru kupa. Tri četvrtine finala smo odigrali savršeno, i u obrani, i u napadu. Kaznili smo svaku pogrešku Brescie. Ha, što se dogodilo kad smo poveli s 11:5? Prerano smo se opustili, stali, a to se ne smije protiv vrhunske ekipe, a Brescia jest vrhunska ekipa. Međutim, uspjeli smo pobijediti - javio se nakon finala Marko Bijač, 30-godišnji Dubrovčanin na vratima PRO Recca, koji je 11:10 dobio Bresciu u finalu završnog turnira Kupa Italije, koji je odigran u Palermu. 

- Brescia je finale izborila 17:8 pobjedom protiv Ortigiie, dok je smo mi s 12:5 dobili u polufinalu domaćina, Palermo. Nismo dobro odigrali prvu četvrtinu, ali nije bilo problema - rekao je Bijač. Nakon toga je bilo jasno kako će netko naš slaviti, Bijač ili Župljanin Maro Joković u kapici Brescie. Joković je u finalu postigao dva pogotka, ali na kraju ostao praznih ruku. 

- Sve smo podredili osvajanju Kupa Italije. Zbog toga smo zadnji turnir Lige prvaka u Ostiji, zadnje tri utakmice u skupini, igrali u sastavu s kojim možemo igrati domaća natjecanja. Sad nakon što smo ostvarili prvi cilj, okrećemo se završnici prvenstva Italije, a nakon toga nastupu na Final 8 europske Lige prvaka u Beogradu. Cilj je osvojiti sva tri trofeja ove sezone - istaknuo je Bijač.

- Meni je ovo treća sezona u Pro Reccu, i treći trofej osvojen s njim. Prve sezone sam osvojio prvenstvo i kup Italije, dok se druga sezona, prošla, zbog korone nije odigrala do kraja. Sad u ovoj trećoj sezoni uspjeli smo ostvariti prvi zadatak, obranili smo naslov pobjednika kupa, i to protiv, ponavljam, vrhunske momčadi - istaknuo je Bijač, jedan od najboljih vratara svijeta.

image
Dubrovčanin Marko Bijač, vratar talijanskog PRO Recca i hrvatske reprezentacije
Tonči Vlašić
15. travanj 2024 15:50