StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA 'B' HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA

DRUGA UTAKMICA, DRUGA POBJEDA Belvijaši preplivali Jadran, Ljepopio 17 obrana!

8. veljače 2020. - 16:58
Pavo Ljepopio, Tihomil Vranješ, Ivan Jurić, Toni Paskojević, Petar Pejić, Boris Ivaniš, Josef Hrošik, Emilio Tullio, Leo Bogdanović, Nikola Sršen, Bruno Vranješ, Toni Sambrailo, Robert Soko i Luka Stahor pod vodstvom Marka Ivekovića i Boža Mila Valjala - to je sastav Bellevue Croduxa, koji je u 2. kolu dobio u Gružu Jadran iz Kostrene s 15:8 (3:2, 6:3, 1:1, 5:2).

Dubrovački prvo'be'ligaš je bio uspješan i na startu nove sezone, podsjetnik, s 24:10 je dobio Marsoniju u Slavonskom Brodu. U 3. kolu je slobodan, a potom, 22. veljače, dočekuje Osijek. Ukupno je sedam sastava u Prvoj 'B' hrvatskoj ligi, njenom devetom izdanju. Preostala tri su KPK, Siscia iz Siska i Delfin iz Rovinja.

Bellevue Crodux brani naslov. Želi po četvrti put uzastopno, a peti put ukupno osvojiti prvo mjesto u Prvoj 'B' hrvatskoj ligi. Slavio je 2012., 2017., 2018. i 2019. godine.

Prva domaća utakmica Bellevue Croduxa u novoj sezoni? Ivan Jurić je izborio peterac, koji nije realizirao kapetan Emilio Tullio. Uzdrmao je okvir gola Jadrana. Ipak, Bellevue Crodux je prvi pogodio, i to Leo Bogdanović nakon dvije minute i 56 sekundi igre. Gosti su izjednačili tri minute i 7 sekundi prije kraja prve četvrtine. Iskoristili su igrača više, a poveli točno kad je do kraja prve četvrtine ostalo dvije minute. Ponovno su realizirali igrača više. Vodstvo Jadrana je kratko trajalo. Luka Stahor je naciljao za 2:2, a za novo vodstvo Bellevue Croduxa pogodio je Josef Hrošik.

Na početku druge četvrtine prvi put je domaćin imao dva pogotka viška (drugi pogodak Bogdanovića za 4:2), a sredinom druge četvrtine i prvi put tri pogotka viška (Toni Paskojević za 6:3). Drugi peterac za domaćina realizirao je Hrošik (7:4). Boris Ivaniš je pogađao za prvo vodstvo Bellevue Croduxa sa četiri pogotka razlike (8:4) i pet (9:4)...

Ljepopio je imao 17 obrana, a mrežu Jadrana je četiri puta zatresao Hrošik, po dva puta Jurić, Ivaniš, Bogdanović i Stahor te po jednom Paskojević, Tullio i Pejić.

Ogled Bellevue Croduxa i Jadrana iz Kostrene sudili su Mato Miloslavić i Ivan Matijević, a delegat je bio Mladen Rak.
18. travanj 2024 02:41