StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA HRVATSKA LIGA |

DOSTA JE ODMORA, KREĆE U SEZONU 2020./21. I PAULO OBRADOVIĆ ‘Bili smo te večeri poput vampira, te smo isisali svu krv Mladosti‘

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2020. - 09:44
Čeka nas prva ozbiljna utakmica u novoj sezoni, koju dočekujemo, što nikad prije nije bio slučaj, bez iti jedne prave pripremne utakmice. Ne znamo u prvom redu kakvi smo mi jer su nam se dogodile neke promjene unutar momčadi. Stoji samo kako smo dobro radili, od sredine rujna trenirali dobro, te, zanimljivo, trenirali upravo sa splitskim Jadranom u Gružu. Jadran je bio naš gost tri dana, ali smo mi tad bili fizički opterećeni, te takve trening utakmice nisu nikakav pokazatelj koliko možemo – 'iskrcao' je Jugov 34-godišnji topnik Paulo Obradović niz zanimljivosti vezanih za aktualnog prvaka uoči puta u Split i ogleda sa splitskim Jadranom u 3. kolu Prve hrvatske lige. Dva puta se Jug Adriatic osiguranje 'opekao' prošle sezone u Poljudu protiv Jadrana, jednom u prvenstvu, a drugi put u europskoj Ligi prvaka.

- Jadran će uvijek dati više kad smo im mi suparnici, s obzirom na našu snagu te rezultate u posljednje vrijeme. Stoji, doživjeli smo ta dva poraza od njih, ali u tom trenutku, kad su se oni dogodili, ti ogledi nisu imali toliku težinu, kao što su imali ogledi poslije, a kad smo mi bili bolji. Međutim, stoji, opekli smo se dva puta. Ne želimo da se to opet dogodi. Jadran je slabiji ove sezone, ali je zadržao kostur momčadi. Ima tri, četiri odlična, kvalitetna igrača, te kvalitetne mlade igrače. Ali, iskreno, po prvi put u karijeri ne znam što bih rekao o nama, ne mogu ocijeniti kakvi smo jer nismo imali niti jednu ozbiljnu utakmicu. U ovom trenutku se samo nadam kako će se oba domaća natjecanja odigrati do kraja, kako neće ova loša epidemiološka situacija prekinuti sezonu, a ako ćemo o sezoni, što očekujem, ha, Jug uvijek 'puca' na trofeje. Tako će biti i ove sezone. Prvi se dijeli već krajem idućeg mjeseca, Kup Hrvatske. Prvenstvo će se odlučivati dosta, dosta poslije. Doigravanje je tek iduće godine, u proljeće. Ždrijeb skupina europske Lige prvaka je u ponedjeljak. Ne znam što bih rekao. Strah me je, iskreno, da neće biti ni ove sezone ništa od europske Lige prvaka s obzirom na situaciju s koronom, a baš bih volio da se ona odigra. Bilo bi loše da drugu godinu zaredom nemamo prvaka Europe. Što god da smisle, kako god da se na kraju igra, samo da se odigran. Što se tiče Kupa Hrvatske, domaćini smo početkom idućeg mjeseca skupine u kojoj su Primorje, Solaris, Zadar, Galeb i KPK. Očekujem kako ćemo bit prvi u skupini, sve drugo bi bilo iznenađenje, a iz druge skupine, koja se igra u Zagrebu, očekujem kako će dalje proći Mladost i Jadran, te će nam ta dva sastava stajati na završnom turniru na putu do trofeja – rekao je Obradović.

Aktualni prvak, tako je zadnjih pet sezona, na ogled s Jadranom u Split putuje na dan utakmice. Kompletan. Vjeko Kobešćak, Jugov trener, neće odmarati, očekivano, niti jednog od najiskusnijih igrača, a što je napravio prošlo kolo kad su bili gosti Medveščaka. Tad je slobodno dobio upravo Obradović. Ogled u Zagrebu protiv Medveščaka prvak je dobio očekivano uvjerljivo nakon što je u 1. kolu bio slobodan.

image
Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje) foto: Ante Čizmić / CROPIX

image
Franko Lazić (HAVK Mladost) i Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje) foto: Ante Čizmić / CROPIX


Prošlu sezonu Jug Adriatic osiguranje je zaključio na nevjerojatan način. Pamtit će se kako je obranio naslov prvaka Hrvatske i to na način da je sa čak 19:3 dobio Mladost u trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske nakon što je u prve dvije utakmice finalne serije pobjedu izborio na peterce.

- Jesam li pogledao snimku treće utakmice finala protiv Mladosti? Ne, nisam, ali sam promislio nekoliko put. I svakako ću je jednom pogledati. Što reći, mi smo te večeri bili poput vampira, te smo isisali svu krv Mladosti. Jednostavno, to se dogodilo taj dan, i tko zna hoće li ikad više. Nevjerojatno, baš nevjerojatno, pa ne samo da smo prve dvije utakmice finala dobili na peterce, nego nas je ta ista Mladosti deset dana prije ubila u finalu Regionalne lige usred Gruža, te uzela u tom trenutku i drugi trofej nakon što je krajem godine bila bolja od nas u finalu Kupa Hrvatske u Splitu... Ma, tih 19:3, tih 16 razlike, to je utakmica za povijest. Ha, ne bih imao ništa protiv da je još koji put to ponovimo... – poželio je Paulo, te se vratio na sve goru epidemiološku situaciju u Hrvatskoj. 

- Meni je, kad se vratim na prošlu sezonu, najveće zadovoljstvo što smo mi tu sezonu odigrali do kraja, pa čak uspjeli i odigrat završni turnir Regionalne lige. Pogledaj Italiju. Prekinuli su u ožujku prošlu sezonu, Nisu je nastavili. Pa počeli novu, i sad opet sve stalo. Uf, sve mi se čini kako će i u nas biti isto. Teško je trenirati, spremati se za nešto, a nisi siguran hoće li toga na kraju biti. Meni su već neke godine. Ako vrag odnese ovu sezonu, ne znam što napraviti, nastaviti ili ne dalje... Ali, kažem, i zato mi je najveća želja u ovom trenutku da se sezona odigra do kraja, da bude i europske Lige prvaka, u bilo kojem formatu, samo da se odigra. Za sve drugo ćemo lako - istaknuo je Obradović, olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. 

image
Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje) i Luka Bajić (HAVK MLadost) foto: Ante Čizmić / CROPIX


SEMAFOR Prva hrvatska liga
Rezultati, 1. kolo: 
HAVK Mladost – KPK 21:7, Jadran Split – Zadar 1952. 28:5, Primorje EB – OVK POŠK 18:8, Mornar BS – Galeb MR 16:8, te Solaris – Medveščak 14:7, slobodan je bio Jug AO, 2. kolo: Medveščak - Jug AO 9:17, Zadar 1952. - KPK 6:17, Mornar BS - Solaris 12:11, Galeb MR - Jadran Split 6:20, OVK POŠK - HAVK Mladost 4:17, slobodno je Primorje EB, 3. kolo: Primorje EB - Zadar 1952. 21:4.

POREDAK 
1. Jadran Split 6 bodova / 2 utakmice (48:11), 2. HAVK Mladost 6 bodova / 2 utakmice (38:11), 3. Primorje EB 6 bodova / 2 utakmice (39:12), 4. Mornar BS 6 bodova / 2 utakmice (28:19), 5. Jug AO 3 boda / 1 utakmica (17:9), 6. Solaris 3 boda / 2 utakmice (25:19), 7. KPK 3 boda / 2 utakmice (24:27), 8. OVK POŠK bez boda / 2 utakmice (12:39), 9. Medveščak bez boda / 2 utakmice (16:31), 10. Galeb MR bez boda / 2 utakmice (14:36), 11. Zadar 1952. bez boda / 3 utakmice (15:66).

RASPORED 3. kolo
Petak, 16. listopada: 
Solaris - KPK (odgođeno), subota, 17. listopada: Jadran Split – Jug AO (18 sati), Galeb MR – OVK POŠK, Mornar BS – Medveščak, slobodna je HAVK Mladost.
24. travanj 2024 04:09