StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKI KUP HRVATSKE

Doprvak u Gružu nanizao šest pogodaka nakon čega je Jug Adriatic osiguranje spustio rampu!

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2022. - 20:43

Mornar BS – Medveščak 8:4, te Zadar 1952. – POŠK 1937. 8:15 na startu natjecanja u skupini 'A' mlađe juniorskog Kupa Hrvatske, koji se do nedjelje, 26. lipnja, igra u Gružu.

Potom su zadatak 1. kola krenuli odraditi u skupini 'B'. Jug Adriatic osiguranje je dobio Mladost s 9:6. Utakmicu je otvorio vodstvom 2:0 nakon čega je zagrebačka momčad postigla šest pogodaka u nizu te minutu i 32 sekunde prije kraja druge četvrtine imala četiri pogotka viška. Jug je izjednačio na 6:6 sredinom treće četvrtine, poveo sa 7:6 na početku posljednje, četvrte četvrtine, uspio 5 minuta i 54 sekunde prije kraja što i Mladost – nanizati šest pogodaka (8:6). Na kraju je pogotkom točno minutu prije kraja uspio nadmašiti ostvarenje sastava sa Save, koji nije postigao pogodak u posljednjih 17 minuta i 32 sekunde utakmice.

Nikola Balić je obranama otvorio utakmicu na vratima Jug Adriatic osiguranja, Miho Bobić je na poluvremenu među vratnice poslao Antoana Špilara, koji nije primio pogodak. Jugaši nisu iskoristili oba peterca.

Za Jug Adriatic osiguranje još su protiv Mladosti igrali Nikola Bjelopera, Luka Čurlin, Ivano Vlahović (2), Bruno Đuho (4), Mateo Benussi, Božo Brajović, Maro Šušić, Marko Glavinić (2), Stjepan Brajović, Ante Jerković (1), Ivor Miljan Popović i Petar Kulaš.

U petak, 24. lipnja, Jugaši igraju preostala dva susreta u skupini (splitski Jadran i riječko Primorje EB). Prvo mjesto u skupini  vodi izravno u polufinale, drugi i treći razigravaju za mjesto među četiri najbolja... U drugoj utakmici skupine 'B' Primorje je s 14:9 dobilo Jadran.

image

Mateo Benussi (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/
image

Miho Bobić, trener Jug Adriatic osiguranje

Tonči Vlašić/
image

Frano Vićan, pomoćni trener HAVK Mladost

Tonči Vlašić/
image

Marko Glavinić (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/
image

Antoan Špilar (Jug Adriatic osiguranje)

Bozo Radic.b.kasica 7.20236 Mokosica.dubrovnik/
image

Bruno Đuho (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/

Mornar je osvojio ove zime prvenstvo, dobio Mladost u finalu, dok je Jug izgubio za broncu od riječkog Primorja EB. 

24. travanj 2024 08:18