StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Domaćin u finalu, a ne Barceloneta našeg Elvisa Fatovića: ‘Možda ja imam drugačiju sliku sa svoje klupe... Možda...‘

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2023. - 19:10
Nije peterac, je li moguće? - kao da se pitao Elvis Fatović, trener Zodiac CNA Barcelonete, u završnici polufinala protiv domaćina, Novog BeogradaTonči Vlašić/

POLUFINALE FINAL 8: NOVI BEOGRAD - ZODIAC CNA BARCELONETA 8:8/NAKON PETERACA 12:10

Dva detalja iz prve dvije četvrtine prvog polufinala europske Lige prvaka. Zodiac CNA Barceloneta je vodila s 4:1, Alberto Munarizz je išao blokirati šut, ali je lopta promijenila smjer, te završila u mreži, prevarila Unai Aguirrea. Zadnji trenuci druge četvrtine. Španjolski prvak je vodio s 5:3 i imao igrača više. Nije uspio odmor dočekati s tri pogotka prednosti, a što je imao u dva navrata, 4:1 i 5:2.

Novi Beograd je serijom 4:0 stigao do vodstva 6:5 u trećoj četvrtini. Imao je domaćin završnog turnira i 7:6, još jednom je lijepo izigrao obranu gostiju, i opet je Duško Pijetlović bio taj koji je zakucao za vodstvo. Ali, vratio se španjolski prvak. Poveo sredinom zadnje četvrtine s 8:7 (Felipe Perrone). Angelos Vlachopoulos je izjednačio za Novi Beograd, isti je na kraju, nakon što je blokiran pokušaj Alvara Granadosa, tukao i zatresao okvir gola sastava iz Barcelone nakon čega se oglasila sirena i označila kraj.

Plus, Grk u kapici prvaka Srbije ukrao je loptu kad je španjolski sastav imao igrača više pri rezultatu 8:8, suci se nisu oglasili u završnici kad su mnogi vidjeli peterac za Zodiac CNA Barcelonetu, a oglasili su se dva puta u zadnje dvije minute te je Novi Beograd oba puta imao igrača više...

Peterci su na kraju odlučivali. Munarriz je u drugoj seriji zatresao okvir gola Novog Beograda, a ne mrežu. U četvrtoj seriji trener domaćina Živko Gocić je poslao na vrata Radoslava Filipovića, koji je do tad polufinale pratio s klupe, a on je obranio peterac Luk Pavillardu. Vlachopoulos je potom zveo peterac u četvrtoj seriji, pogodio, kao i Radomir Drašović u prvoj, Granados u drugoj, te Strahinja Rašović u trećoj seriji, te je domaćin opet kod kuće uplovio u veliko finale (prošle godine poraz na peterce od PRO Recca).

- Prvo ću krenuti od nas. Pali smo u trećoj četvrtini. Izgubili smo našu koncentraciju u napadu što je njima dalo lakšu tranziciju, lopte u dva metra, a što smo kontrolirali u prve dvije četvrtine fenomenalno. Međutim, vratili smo se u četvrtoj četvrtini. Igrali dobro, ali naš igrač tad nije bio baš najbolji... Za neke druge stvari moram pogledat snimak da bi mogao komentirati. Možda ja imam drugačiju sliku sa svoje klupe ... Ha, možda ... – rekao je Elvis Fatović.

image

Gooool - Zodiac CNA Barceloneta je zatresla mrežu Novog Beograda, slavi Elvis Fatović

Tonči Vlašić/
image

Elvis Fatović, trener Zodiac CNA Barcelonete

Tonči Vlašić/
image

Pred kamerama nakon utakmice - Elvis Fatović, trener Zodiac CNA Barcelonete

Tonči Vlašić/

Zodiac CNA Barceloneta ima u subotu još odigrati utakmicu za treće mjesto. Novi Beograd se priprema za finale. Protiv koga će igrati jedni, a protiv koga drugi, odgovor nakon drugog polufinala u kojem se sastaju PRO Recco i Vouliagmeni (20 sati).

25. travanj 2024 07:39