StoryEditorOCM
VaterpoloEURO NA MALTI |

DOMAĆIN POVEO 2:0, ALI HRVATSKA NEMA 0:2, VEĆ JE OSTVARILA PRVU POBJEDU Opet je Toni Mozara prvi strijelac, opet je pogodio i Patrik Kolak

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2021. - 22:58

Hrvatska je nakon 7:8 poraza od Španjolske na startu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se igra na Malti, dobila u 2. kolu natjecanja u skupini domaćina s 10:6.

Opet je Korčulanin Toni Mozara, član Jug Adriatic osiguranja, bio prvi strijelac naše reprezentacije s tri pogotka, a isti učinak ostvario je i Robert Stojanac, kapetan reprezentacije, član splitskog Jadrana, koji ne pamti po dobru ogled protiv Španjolske. Nije realizirao peterac pri rezultatu 7:6 za naše. Španjolska je s dva pogotka u zadnje dvije minute napravila preokret, te ostavila Hrvatsku bez boda. Međutim, sjajan je igrač Stojanac. Prvo ime naše reprezentacije, koja ima kvalitetu za ostvariti dobar rezultat na Euru.

Protiv Malte, kao i protiv Španjolske, jedan pogodak za Hrvatsku postigao je i Patrik Kolak, jedan od četvorice Jugaša u reprezentaciji (Ivuša Burđelez i Josip Tolja su preostala dvojica, Tolja nije bio u sastavu protiv Malte), a ukupno petorice igrača iz najjužnije hrvatske županije (Marin Čumbelić, član KPK).

Inače, Malta je otvorila utakmicu vodstvom 2:0, vodila s 3:2 nakon čega je Hrvatska nanizala četiri pogotka, te više nije ispuštala prednost. Istina, Malta je tri minute prije kraja treće četvrtine stigla na pogodak zaostatka (5:6) nakon čega je Hrvatska opet nanizala četiri pogotka, te imala najveću prednost na utakmici, koju je potpidsao Kolak pogodivši za 10:5.

U 3. kolu, posljednjem natjecanja u skupini, Hrvatskoj je suparnik Rumunjska, koja ima pobjedu (Malta 9:7) i poraz (Španjolska 6:15).  

20. travanj 2024 15:13