StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U GRUŽU |

DESET JUNIORSKIH SASTAVA, JEDAN TROFEJ - KUP HRVATSKE Prošle godine isto pobjedničko postolje u prvenstvu i kupu, hoće li tako biti i ove godine?

Piše Tonči Vlašić
12. srpnja 2021. - 19:39
Ivan Vukojević je bio prvi strijelac Juga u finalu juniorskog prvenstva Hrvatske 21. veljače 2021. - postigao je 3 pogotka u 12:5 pobjedi protiv splitskog Jadrana u PoljuduMarko Todorov/Cropix

Tko će osvojiti vaterpolski Kup Hrvatske za juniore? Gruž je ovo ljeto domaćin završnog turnira. Deset klubova kreće u tu utrku, podjeljeni u prvom dijelu u dvije skupine. U skupini 'A' su dva zagrebačka sastava, HAVK Mladost i Medveščak, zatim dva splitska, Jadran i Mornar BS, te Zadar 1952., a u 'B' skupini riječko Primorje EB, šibenski Solaris, splitski OVK POŠK, te dva kluba iz naše županije, KPK i domaćin, Jug Adriatic osiguranje.

U 1. kolu, u utorak, 13. srpnja, igraju prijepodne HAVK Mladost – Jadran, Mornar BS – Zadar 1952., Jug AO – KPK, te Primorje EB – OVK POŠK. Poslijepodne je 2. kolo, u srijedu, 14. srpnja, 3. i 4. kolo, a u četvrtak, 15. srpnja, 5. kolo.

Potom kreće sama završnica. U petak, 16. srpnja, znat ćemo konačni plasman.

Mornar BS je lani na Korčuli uzeo trofej Kupa Hrvatske pobjedom u finalu protiv Juga, dok je treća bila zagrebačka Mladost. Takav poredak je bio prije toga bio i u zimu, u prvenstvu Hrvatske. Dakle, na oba završna turnira 2020. godine isto pobjedničko postolje.

Ove godine u prvenstvu: Jugaši najbolji, nadigrali su splitski Jadran u finalu, dok je broncu osvojilo Primorje. Hoće li u Kupu Hrvatske biti isto? KPK je 2020. u Kupu Hrvatske bio šesti. 

19. travanj 2024 04:16