StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA: JUG CO - PRO RECCO

DERBI STO POSTO Čiji će se niz prekinuti u Gružu?

9. prosinca 2016. - 10:08

PRO Recco je jučer napustio svoj dom. Krenuo na put. Stigao je poslijepodne, ali ne u Dubrovnik, gdje u subotu, 10. prosinca s početkom u 19 sati igra protiv Jug CO utakmicu 2. kola skupine 'B' europske Lige prvaka, već je otišao u Igalo gdje je nakon nekoliko sati odmora imao zajednički trening s hercegnovskim Jadran Carine. Prvak Crne Gore svoju europsku priču nakon poraza u trećem, posljednjem krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, i to u dvije utakmice od Brescie, nastavlja u Eurokupu. Čeka ga Posillipo.

Vladimir Vujasinović, koji je ovo ljeto preuzeo PRO Recco (opet je bila promjena trenera u talijanskom prvaku), odlučio je posljednji dogovor za ogled s Jugom imati protiv Jadran Carine HN. Podijelio je momčad u dvije ekipe, svaka je igrala po dvije četvrtine. PRO Recco je bio bolji od najboljeg crnogorskog sastava sa 6:4. Di Fuvlio, Ivović i Echenique su postigli po dva pogotka za talijanskog prvaka, koji je prošle sezone osvojio jubilarni 30. naslov prvaka Italije. PRO Recco ima 11 pobjeda u Kupu Italije, 8 naslova prvaka Europe i tu je najuspješniji klub najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Zatim šest puta je osvajao europski Superkup….

Vujasinović, koji je zadnje četiri godine vodio Partizana, očekuje kako će njegov PRO Recco u Gružu odigrati bolju utakmicu nego protiv Hannovera, kojeg su na startu natjecanja u skupini dobili s 18:8 kod kuće. I Jug CO je odlično počeo novu sezonu u kojoj brani naslov. Dobio je s 10:6 ZF Eger, koji mu je bio suparnik u četvrtfinalu Final Six-a. Zanimljivo, Jugašima su u skupini prva dva koraka ista kao i na prethodnom Final Six-u: ZF Eger pa potom PRO Recco.

PRO Recco je ove sezone dobio sve utakmice. Vodi u domaćem prvenstvu sa svih osam pobjeda (četiri pobjede kod kuće, a četiri u gostima). U 8. kolu je potopio Acquachiaru kod kuće s 21:6 (Mandić 4 pogotka, Alesiani, Di Somma, Sukno i Ivović po 3, Echenique 2, Figari, Bodegas i Di Fulvio po 1). Brescia je druga s dva boda manje (sedam pobjeda i jedan remi), ali se još nisu ogledali. I Jug CO je dobio sve utakmice ove sezone. Šest pobjeda u Regionalnoj ligi, četiri u Kupu Hrvatske i jedna u Ligi prvaka.

Nakon ogleda u Gružu (najmanje) jedan sastav će prvi put ostati bez punog plijena. Koji?

25. travanj 2024 11:26